Zdravotníci staví sněhuláky. Pro Afriku

Zdravotníci staví sněhuláky. Pro Afriku
Foto SZŠ Prostějov, MM

Již po třetí se Střední zdravotnická škola Prostějov zapojila do charitativního projektu Sněhuláci pro Afriku, který byl letos zaměřen na finanční pomoc při transportu jízdních kol do Gambie. Kola tam dělají radost místním dětem.

Sníh v našem městě je již skoro každoročním problémem. Buď nenapadne vůbec a nebo když napadne, tak všechny překvapí. Překvapit se ovšem nenechají organizace zapojené do projektu Sněhuláci pro Afriku. Tato, již šestým rokem běžící akce, má netradičním způsobem pomoci malým dětem v Africe, letos konkrétně v Gambii a zpříjemnit jim jejich nelehký život.

Účastníci postaví sněhuláky, vyfotí je a následně i zašlou dobrovolnou částku na účet pořadatele, kterým je Gymnázium v Ostravě – Hrabůvce. Z vybraných prostředků se nakoupí kola a ta se pošlou do Afriky, letos tedy do státu Gambie.

"Letos se podařilo postavit sněhuláky až 16. února a stavitelé z prostějovské Střední zdravotnické školy využili sněhový materiál až do poslední vločky, jelikož vzhledem k teplotám skoro tál pod rukama. Ale dobrá věc se podařila a sněhuláci vydrželi alespoň focení a čtyřiadvacet hodin, než opět roztáli. Teď ještě bude poslána suma, která se aktuálně vybírá a snad alespoň tahle malá kapka pomůže dobré věci," uvedl zástupce ředitelky školy Martin Mokroš. Dalším partnerem projektu v Prostějově je i organizace Člověk v tísni o.p.s. (MM)

 

Poslat nový komentář