Olma

V Olmě se na úspěch přípíjelo stylově. Výborným mlékem

ilustrační foto

Olma Olomouc patří mezi největší výrobce jogurtů a dalších mléčných výrobků u nás. Na trh nyní připravuje několik novinek – másla s nižším obsahem tuku a smetanové pomazánky, jež sice známe jako pomazánkové máslo, ale označení se kvůli nařízení evropských komisařů nesmí používat. Zavedení této výroby si vyžádalo investici bezmála 100 milionů.

„Chtěli jsme vyjít vstříc těm, kdo nemají rádi margarín, dávají přednost máslu, ale upřednostňují potraviny s nižším obsahem tuků,“ vysvětlila ředitelka Olmy Simona Sokolová. Podle jejích slov si tzv. tříčtvrteční máslo, které obsahuje 60 % tuku (běžné máslo má tuku 80%) a bude prodáváno v klasické kostce balené do hliníkové fólie, najde své konzumenty, stejně jako máslo z obsahem 40 % tuku, jež se bude balit do vaničky. Další novinkou Olmy jsou pak smetanové pomazánky čili klasické pomazánkové máslo, které ovšem slovem „máslo“ nesmí být označováno.