Plecháč

Cafe & fresh bar Plecháč funguje již rok

Foto Cafe & fresh bar Plecháč

Cafe & fresh bar Plecháč funguje již rok a stal se nedílnou součástí prostějovské gurmánské scény. Zakládá si nejen na kvalitních produktech z lokálních zdrojů, ale také na možnosti zákazníků sestavit si vlastní salát. O fungování projektu jsme si povídali s Jiřím Novákem.

Od kdy fungujete, jak nápad Cafe Plecháč vznikl?

Plecháč vstává z popela!

Foto ber

Hodně z obyvatel Prostějova pamatuje bufet, který stával na Petrském náměstí a říkalo se mu Plechový grand. Žízeň zde po ránu zaháněli hlavně ti, kdo se vraceli z nočních směn. 

Posléze zde bylo asijské a následně české bistro, pak byl objekt uzavřen a nabídnut k prodeji. Jak dnes oko redakčního fotoaparátu zjistilo, z budovy bude opět Plecháč. Svědčí o tom nápis nad vchodem i pracovníci, kteří se mají čile k dílu. Tak uvidíme, co nabídne. (ber)