restaurace

Chaloupka skončila. Kvůli rekonstrukci

ilustrační foto ber

Když se na okně známé hospody V chaloupce v Olomoucké ulici v Prostějově objevilo parte, většina štamgastů nechápala. Gambrinus Kozel Chaloupka, narozen 1. dubna 1899, zemřel 27. května 2017. 

"Majitelé mne vyzvali, abych skončil už v únoru, že objekt potřebuje rekonstrukci. Pivovar zde udělal dost věcí, tak jsem se s majiteli domluvil, aby hospodu nechali žít do konce května, ať se investice alespoň částečně vrátí. Nebudu zastírat, byl jsem v šoku. Byl jsem zde šestnáct let, z toho třináct jsem měl hospodu v pronájmu sám," posteskl si hospodský Petr Koutný, zvaný Kutin. Zprávu o záměru majitelů nesl těžce, je možné, že právě v souvislosti s únorovým oznámením ho postihla mozková mrtvice. Naštěstí se z nemoci dostal bez následků. "Jestli půjdu zas někam na hospodu?

Místo oděvů bude Pilsner Urquell Originál Restaurant!

ilustrační foto

Bývalou Narpu, nyní prodejnu textilu a prádla HD v Kravařově ulici číslo jedna, obsadí nový nájemce. Prostějované se mohou těšit na novou restauraci, zasvěcenou pivu.

Vedení města Prostějova nedávno vyhlásilo záměr pronájmu nadzemních prostor o celkové rozloze 202,89 m2 a sklepních prostory o 133,45 m2. Současný nájemce, Oděvy Hradec Králové, stěhuje svou provozovnu od 1.7. do Olomouce.

O pronájem projevili zájem čtyři žadatelé. V nabídce bylo Květinářství, Kavárna s cukrárnou, Pilsner Urquell Originál Restaurant a Cukrárna, kavárna, pekařství. Radní nakonec vybrali nabídku restaurace.

Najíme se s Kofolou v Prostějově? Není to vyloučeno

ilustrační foto vizualizace kofola.cz

 

Výrobce nealkoholických nápojů Kofola vstupuje do restauračního byznysu. V úterý v centru Prahy otevře svůj pilotní podnik NaGrilu. V příštích letech mají následovat desítky dalších. Není vyloučeno, že se s Kofolou najíme i v Prostějově.

Restaurace NaGrilu bude rychlým občerstvením s  nabídkou jídel z čerstvých surovin a obsluhou. První restaurace se otevře v úterý v pražské Jindřišské ulici. V dalších pěti letech chystá Kofola s restauracemi expandovat v Česku a na Slovensku. Mělo by se jednat o desítky podniků s tím, že koncept počítá s různými velikostmi od restaurací až po menší prostory například v obchodních centrech, a to především formou franšíz.

Koza zůstala celá otevírá již v pondělí!

ilustrační foto

 

Aktivity první čistě vegetariánské a veganské restaurace pilně sledujeme. A tak vám můžeme oznámit, že už otevře pro veřejnost. A to v pondělí 18. května.

Koza zůstala celá sídlí v Husserleho náměstí v objektu hotelu Avion. V pondělí od 10 hodin si zde už budete moci pochutnat na jedinečných kulinářských pochutinách.

Pokud jste fanoušky, máte naději ochutnat ještě dřív, na uzavřené VIP party. „Vybrané fanoušky oceníme pozváním. Budete moci s předstihem vidět nejen naši restauraci, ale užít si širokou nabídku jídel,“ lákají provozovatelé. Bližší info na https://www.facebook.com/hashtag/kozazustalacela?source=feed_text. (ber)

V Prostějově se bude otevírat nová vegetariánská restaurace

ilustrační foto hotel-avion.cz

 

Koza zůstala celá. Pod touto větou najdete na facebooku stránku nově vznikající restaurace. Bude sídlit v objektu hotelu Avion na Husserleho náměstí v Prostějově a otevřena prý bude v květnu.

„Běžné restaurace používají běžné postupy a nedbají na přípravu dle zásad zdravé (a vege) výživy. Proto, i když si objednáte "neškodný smažený sýr", velmi pravděpodobně byl připraven na stejném oleji jako předešlý masitý pokrm, nebo dokonce místo rostliného tuku byl použit tuk živočišný, zpravidla navíc přepálený. Běžné restaurace zkrátka nenabízí vegetariánské pokrmy, pouze jídla "bez masa",“ dočtete se na facebookové stránce.

Do Prostějova zavítá Pestaurace!

ilustrační foto

 

Chodíte rádi do restaurací poznávat nové chutě a chtěli byste totéž dopřát svému psímu mazlíčkovi? Vezměte ho do Pestaurace, kde si může vybírat z řady laskomin od Dášenčina kuřátka po jehně Baskerville s rýží a jehněčím demi glace! A zdarma. Do Prostějova Pestaurace zavítá 20. září.

„Pejsek si z menu může vybrat sám podle vůně, případně páníčkovi s volbou pomůže proškolený personál. Nabídka je velmi bohatá, a tak váš psík může ochutnat například dobroty obsahující jehněčí nebo králíka s rýží, lososa s bramborem, pět druhů mas či kuřecí,“ lákají organizátoři.

Interiér Fitmin Pestaurace je přizpůsoben potřebám psů, kteří se v ní budou cítit dobře. Fitmin však nezapomíná ani na jejich doprovod, páníčkové se mohou v zimě ohřát a v létě osvěžit vybraným nealkoholickým nápojem.

Dobře zvažte, které restaurace navštívíte!

ilustrační foto

 

Čtyřiadvacet podniků v oblasti veřejného stravování loni porušilo zákon tak výrazně, že jim Česká obchodní inspekce udělila pokutu dosahující alespoň 20 tisíc korun. Valná většina pokutovaných je z hlavního města, mezi nimi se vyskytují po jednom z Plzně, Železné Rudy, Teplic a Žamberku. Žádný z nich ale nebyl z Moravy.

Nejvyšší pokutu – 160 tisíc korun – uložila ČOI společnosti Pražský gurmán, provozující restauraci U Vejvodů v pražské Jilské ulici. Kontroloři měli platit o 114 korun více, než bylo správné. Ve třech případech nebyla dodržena míra prodávaných nápojů, v jednom případě hmotnost podávaného jídla. Podnik také přiúčtoval nepožadované a nezkonzumované pečivo. Dalším nedostatkem bylo připočtení „tipu“ (servisního poplatku) ve výši 70 korun, o kterém nebyl spotřebitel v okamžiku nabídky informován tak, jak požadují cenové předpisy.

Platí se stále útrata v restauracích?

ilustrační foto internet

 

Během 24 hodin vyjížděli strážníci dvakrát na neplatiče. Oba sice v restauracích dlužili jen drobné obnosy, i tak jim ale hrozí až 15 tisíc pokuty.

V prvním případě se jednalo o dvaačtyřicetiletého muže, který polovinu peněz, jenž měl u sebe, naházel do Jukeboxu. Při placení mu chybělo 130 korun, které slíbil obratem uhradit. Neučinil tak ale ani po dvou dnech.

V druhém případě byl neplatičem opět muž, který vypil alkohol za 220 korun, aby obsluze sdělil, že je bez peněz. Ty měl vybrat z bankomatu. „Hlídka za hodinu zjistila, že provozovnu vůbec neopustil. Muž hlídku požádal o doprovod k bankomatu, výběr však neuskutečnil. Tvrdil, že si nepamatuje PIN,“ konstatovala strážník Jana Adámková.

KFC v Prostějově? Až na podzim.

ilustrační foto

Všichni, kteří čekali, že ruku v ruce s otevřením druhého obchodního domu Kaufland zahájí svou činnost i řetězec restaurací KFC, budou zklamáni. Kuřecí pochoutky budou k dispozici až v podzimní čas.

Kuřecí dobroty se rozvoní areálem nového obchodního centra v Olomoucké ulici až na podzim. Čerstvá informace z vedení řetězce patrně zarmoutí příznivce této speciality.

„To víte, že mě to mrzí. Jezdím často na cesty a KFC je mou jídelnou. Mám kuřecí speciality rád a už jsem se těšil, že budou i tady u nás,“ mračil se asi třicetiletý Tomáš z Krasic. Samotné vedení řetězce se k existenci své budoucí pobočky v Prostějově vyjadřuje s určitou zdrženlivostí.

Zloděje z Národa objevil pes

ilustrační foto

V noci z pondělí na úterý se vloupal zloděj do restaurace Národního domu. Na místě zasahoval i psovod se služebním psem.

Vloupání zjistili strážníci Městské policie Prostějov 20. března o půl druhé v noci. Při kontrole objektu zjistila hlídka vypáčené hlavní vchodové dveře vedoucí do restaurace. Pro podezření ze spáchání trestného činu strážníci na místo přivolali Policii ČR. První dorazil policejní psovod se služebním psem, který za účasti hlídky provedl prohlídku vnitřního prostoru. Netrvalo dlouho a pes objevil podezřelého. Strážníci pětačtyřicetiletého muže zajistili a muž skončil v poutech. Celou událost si po té převzala Policie ČR k dalšímu šetření.

(red)

Místo zločinu: 
Czech Republic
49° 28' 23.9448" N, 17° 6' 52.1604" E