Restaurant Day

Listopadový Restaurant Day se blíží! Hlaste se!

ilustrační foto archiv PvNovinky.cz

Stále populárnější Restaurant Day zná svůj nový termín! Bude se konat 25. listopadu v restauraci a kavárně Národního domu v Prostějově. Jako vždy jej organizují Okrašlovací spolek města Prostějova a Marky obchůdek pod záštitou Zdravého města. Restaurant Day hledá opět ty, kdo své jídlo či pití nabídnou návštěvníkům!

Pokud máte čas, chuť a kuráž nabídnout ostatním svou domácí specialitu, můžete se hlásit na restaurantdaypv@seznam.cz. Ale pospěšte si, o místa bývá abnormální zájem! (ber)

Zářijový Restaurant Day je nabitý dobrotami!

Foto PvNovinky.cz

Právě dnes se koná Prostějovany tolik oblíbený Restaurant Day.

A co na vás v Národním domě v restaurační a kavárenské části čeká? 

V nabídce naleznete například italské dobroty, speciality japonské kuchyně, domácí bábovky, buchty, bramboráky, paellu, tortilly, vepřové hamburgery, domácí škvarkovou pomazánku, potěší vás domácí sirupy, likéry, pivo, pralinky, šlehačkové dorty, pařížské kostky, limetkové zákusky, panna cotta. Specialitou budou červíčci na olivovém oleji s česnekem a chilli, sarančata v karamelu či červíci v čokoládě, nebudou chybět grilované chobotnice, risotto con funghi či focaccia chléb s caprese jednohubkami.

Zářijový Restaurant Day? Kobylky v karamelu, červíci na česneku, chobotnice, sushi i sladkosti!

ilustrační foto plakát

Stále populárnější Restaurant Day zná svůj nový termín. Bude se konat 23. září opět na zahrádce Národního domu. Jako vždy jej organizují Okrašlovací spolek města Prostějova a Marky obchůdek pod záštitou Zdravého města Prostějov. Restaurant Day tentokrát nabídne jak tradiční pokrmy, tak exotiku.

"V nabídce naleznete například sushi, italské dobroty, speciality japonské kuchyně, domácí bábovky, buchty, bramboráky, paellu, tortilly, burgery, škvarkovou pomazánku, potěší vás domácí sirupy, likéry, pivo, pralinky, šlehačkové dorty, pařížské kostky, limetkové zákusky, panna cotta, risotto con funghi či focaccia chléb s caprese jednohubkami.

Zářijový Restaurant Day se blíží! Pekaři, cukráři, kuchaři - hlaste se!

ilustrační foto ber

Stále populárnější Restaurant Day zná svůj nový termín. Bude se konat 23. září opět na zahrádce Národního domu. Jako vždy jej organizují Okrašlovací spolek města Prostějova a Marky obchůdek. Restaurant Day hledá opět ty, kdo své jídlo či pití nabídnou návštěvníkům!

Pokud máte čas, chuť a kuráž nabídnout ostatním svou specialitu, můžete se hlásit na restaurantdaypv@seznam.cz. "Vždy se snažíme kromě tradičních pokrmů, jako je sushi, grilované chobotnice či spousta sladkostí přilákat i nové zájemce, kteří nabídnou netradiční nápady a chutě", uvedla jedna z organizátorek akce, Milada Sokolová z Okrašlovacího spolku. (ber)

OBRAZEM: Restaurant Day opět nabídl chutě a vůně

Foto ber

Dnešní Restaurant Day opět zaplnil zahrádku Národního domu v Prostějově lahodnými chutěmi a vůněmi.

Ochutnali jste třeba chobotnice, paellu, domácí pivo či limonády, bezlepkové speciality a domácí koláče? My ano a moc jsme si pochutnali. Tak zas příště! "Setkáme se opět nejspíš v některý víkendový den v září", uvedla Milada Sokolová, jedna z organizátorek prostějovských Restaurant Days, předsedkyně Okrašlovacího spolkku města Prostějova. (ber)

 

OBRAZEM: Restaurant Day připraven! Přijďte se najíst!

Foto PvNovinky.cz

Kuchaři, kuchařky, cukráři a cukrářky, pekaři a pekařky a vůbec všichni milovníci dobrého jídla a pití jsou již připraveni v dnešní den, 3. června, představit svůj um. Zahrádka Národního domu je nachystána na své hosty.

K obědu si můžete dát například guláš z veverek a vepřové hamburgery Jiřího Petriciuse a zapít vše dobrým domácím pivem či limonádou Kristýny Trunečkové.  Můžete nakoupit bezlepkové dobroty Ludmily Bednářové, domácí čokoládové pralinky Jany Kloboukové, 3D dorty Veroniky Veruňákové, paellu Libora Smitala, chobotnice Petra Sokola, výborné bábovky, buchty, karamelové řezy a další lahůdky z kuchyně paní Skládalové, sirupy a likéry Herbalena Lenky Němcové, slané quiche, frgály, tartaletky, kváskový chléb, paštiky a zeleninové pomazánky  Jany Mohrové či dýňové menu Niky Jehlář

Červnový Restaurant day nabídne guláš z veverek, burgery, pivo, dorty i bezlepkové pečivo!

ilustrační foto archiv PvNovinky.cz

Stále populárnější Restaurant Day zná svůj nový termín. Kuchaři, kuchařky, cukráři a cukrářky, pekaři a pekařky a vůbec všichni milovníci dobrého jídla a pití se tentokrát sejdou 3. června na zahrádce prostějovského Národního domu.

Již dnes je známa řada specialit, které na Restaurant day budou k mání.

Červnový Restaurant Day má jedenáct přihlášených! Rozšíříte jejich řady?

ilustrační foto archiv PvNovinky.cz

Stále populárnější Restaurant Day zná svůj nový termín. Kuchaři, kuchařky, cukráři a cukrářky, pekaři a pekařky a vůbec všichni milovníci dobrého jídla a pití, se tentokrát sejdou 3. června v  Národním domě v Prostějově. A hledají se nové chutě!

"Prozatím to stále vypadá, že bude uvnitř Národního domu, tak jak to bývá v zimních měsících. Pokud ovšem plánovaná rekonstrukce nezačne, budeme moci Restaurant Day uskutečnit na zahrádce. Je to báječné místo, spousta volného prostoru i pro sezení a přímé ochutnávání pokrmů na místě", uvedla jedna z organizátorek akce, Markéta Valentová z Marky obchůdku.

Červnový Restaurant Day se blíží! Hlaste se!

ilustrační foto archiv PvNovinky.cz

Stále populárnější Restaurant Day zná svůj nový termín. Kuchaři, kuchařky, cukráři a cukrářky, pekaři a pekařky a vůbec všichni milovníci dobrého jídla a pití se tentokrát sejdou 3. června v kavárně a restauraci prostějovského Národního domu. A hledají se nové chutě!

"Bohužel kvůli rekonstrukci Národního domu nemůžeme Restaurant Day uspořádat na oblíbené zahrádce, kde je více prostoru a je vzdušnější. Bude tu totiž složen po celou dobu dvouleté rekonstrukce stavební materiál", uvedla předsedkyně pořádajícího Okrašlovacího spolku Milada Sokolová.

OBRAZEM: Restaurant Day nabídl pestrou paletu chutí

Foto ber

Sobotní dopoledne patřilo v Národním domě v Prostějově opět akci Restaurant Day. Jako vždy nabídl paletu chutí a vůní.

Zelná polévka, minikoblížky, domácí buchty, marmelády, pralinky, guláš z klokana. To je jen malá ochutnávka z toho, co amatérští kuchaři, pekaři a cukráři nabídli návštěvníkům. "Klokaní guláš byl vynikající, stejně jako chobotničky," pochvaloval si Honza, kterého na RD vytáhla manželka. "Já sem chodím pravidelně a vždycky nosím domů nějaké dobroty. Dnes jsem mu řekla, že když nepůjde se mnou, má smůlu," smála se žena. Ta si naopak domů odnášela vynikající pralinky.