Restaurant Day

OBRAZEM: Restaurant Day nabídl pestrou paletu chutí

Foto ber

Sobotní dopoledne patřilo v Národním domě v Prostějově opět akci Restaurant Day. Jako vždy nabídl paletu chutí a vůní.

Zelná polévka, minikoblížky, domácí buchty, marmelády, pralinky, guláš z klokana. To je jen malá ochutnávka z toho, co amatérští kuchaři, pekaři a cukráři nabídli návštěvníkům. "Klokaní guláš byl vynikající, stejně jako chobotničky," pochvaloval si Honza, kterého na RD vytáhla manželka. "Já sem chodím pravidelně a vždycky nosím domů nějaké dobroty. Dnes jsem mu řekla, že když nepůjde se mnou, má smůlu," smála se žena. Ta si naopak domů odnášela vynikající pralinky.

Restaurant Day: Chobotnice, klokan, domácí pivo, španělská kuchyně či sladkosti

Foto Andrea Kutmonová

Avizovaný listopadový Restaurant Day je tu! Národním domem voní zelňačka, domácí koblížky, klokaní guláš i domácí pivo.

"Nabídka je velmi široká a myslím, že každý, kdo přijde, si to své najde. Novinkou dnešního Restaurant Day je klokaní guláš, najdete tu domácí klobásy, zelňačku, spoustu sladkostí, pralinek, zdravou stravu. V nabídce jsou grilované chobotnice, koblížky, buchty, sushi, španělskou kuchyni i domácí pivo", shrnula nabídku jedna z pořadatelek, Markéta Valentová z Obchůdku Marky. 

Restaurant Day začal úderem jedenácté, potvrvá po dobu, dokud budou mít prodejci co nabízet. (red)

Listopadový Restaurant Day již v sobotu!

ilustrační foto plakát

Stále populárnější Restaurant Day uvítá podzimní návštěvníky v sobotu 25. listopadu v restauraci a kavárně prostějovského Národního domu, a to v jedenáct hodin.  

Těšit se opět můžete na vynikající bramborové placky, domácí buchty, bábovky a karamelové řezy, domácí pivo, na sýry nakládané se sušenými rajčaty, cibulkou a medvědím česnekem, korbáčky, polotvrdé sýry, kváskové chleby, rohlíky a loupáčky, sushi, klokaní guláš, 3D dorty a palačinkové dorty a mini quiche. Chybět nebudou ani grilované chobotnice, čokoládové bonbonky či minizákusky. Tak nezapomeňte, festival chutí se blíží! (ber)

Listopadový Restaurant Day nabídne další dobroty! Těšte se!

ilustrační foto

Stále populárnější Restaurant Day uvítá podzimní návštěvníky v sobotu 25. listopadu. Kuchaři, kuchařky, cukráři a cukrářky, pekaři a pekařky a vůbec všichni milovníci dobrého jídla a pití se sejdou v restauraci prostějovského Národního domu v jedenáct hodin.  

Těšit se opět můžete na vynikající bramborové placky, domácí buchty, bábovky a karamelové řezy, na sýry nakládané se sušenými rajčaty, cibulkou a medvědím česnekem, korbáčky, polotvrdé sýry, kváskové chleby, rohlíky a loupáčky, sushi, 3D dorty a palačinkové dorty a mini quiche. Chybět nebudou ani grilované chobotnice, čokoládové bonbonky či miniperníčky. Lákadlem by měl být nově klokaní guláš. Tak nezapomeňte, festival chutí se blíží! (ber) 

Listopadový Restaurant Day se blíží! Přihlaste se!

ilustrační foto archiv PvNovinky.cz

Stále populárnější Restaurant Day uvítá podzimní návštěvníky v sobotu 25. listopadu. Kuchaři, kuchařky, cukráři a cukrářky, pekaři a pekařky a vůbec všichni milovníci dobrého jídla a pití se sejdou v kavárně a v restauraci prostějovského Národního domu. 

Těšit se již nyní můžete například na vynikající bramborové placky, domácí buchty, bábovky a karamelové řezy, sýry nakládané se sušenými rajčaty, cibulkou a medvědím česnekem, korbáčky, polotvrdé sýry, kváskové chleby, rohlíky a loupáčky, sushi, 3D dorty, palačinkové dorty. Nebudou chybět grilované chobotnice, čokoládové bonbonky, vánoční perníčky či minizákusky. "Tahounem by mohl pak mohl být nově klokaní guláš", přidává pozvání Milada Sokolová z pořádajícího Okrašlovacího spolku města Prostějova.

Vůně zelňačky, bramboráků či grilovaných chobotnic? Je tu Restaurant Day!

ilustrační foto pozvánka

Již dnes od jedenácté dopolední se na zahrádce Národního domu koná Prostějovany stále oblíbenější Restaurant Day. Co nám tentokrát nabídne?

Těšit se můžete na indické speciality, v nabídce bude například rybí suruwa, falafel a kuřecí korma. Poprvé budou na stánku medová srdce, těšit se můžete na domácí pivo, baskickou kuchyni, zelňačku, domácí koblihy, nakládané sýry, domácí loupáky, kváskový chleba. "Prodejci nabídnou kuřecí směs, chobotnice a domácí staročeské buchty," pozvaly všechny zájemce o gurmánské zážitky Milada Sokolová, Martina Šponarová a Markéta Valentová, hlavní organizátorky akce. Novinkou budou také bramborové zelňáky s česnekem, čerstvě natrhanou majoránkou a restovaným špekem.

Srpnový Restaurant Day nabídne suruwu i chobotnice!

ilustrační foto plakát

Restaurant Day je v Prostějově stále populárnější. Jeho letní etapa se uskuteční 27. srpna v době od 11 do 14 hodin opět na zahrádce Národního domu. A nabídne staré i zbrusu nové speciality!

Těšit se můžete na indické speciality, v nabídce bude například rybí suruwa, falafel a kuřecí korma. Poprvé budou na stánku medová srdce, těšit se můžete na domácí pivo, baskickou kuchyni, zelňačku, domácí koblihy, nakládané sýry, domácí loupáky, kváskový chleba. "Budou i grilovaní pstruzi a uzený kapr, chobotnice a domácí staročeské buchty," pozvaly všechny zájemce o gurmánské zážitky Milada Sokolová, Martina Šponarová a Markéta Valentová, hlavní organizátorky akce.

Srpnový Restaurant Day se blíží! Zbývají poslední místa!

ilustrační foto archiv PvNovinky.cz

Stále populárnější Restaurant Day zná svůj nový termín. Bude se konat 27. srpna v době od 11 do 14 hodin opět na zahrádce Národního domu. Jako vždy jej organizují Okrašlovací spolek města Prostějova, Marky obchůdek a Martina Šponarová. Srpnový Restaurant Day hledá posledních pět účastníků, kteří své jídlo či pití nabídnou návštěvníkům!

V nabídce budou i indické speciality, třeba rybí suruwa, falafel a kuřecí korma. Poprvé budou na stánku medová srdce, těšit se můžete na domácí pivo, kari, baskickou kuchyni, cukrovinky od Hanky, zelňačku, domácí koblihy, nakládané sýry, domácí loupáky, kváskový chleba. "Jen dobroty Green Tree a šlehačkové pamlsky budeme muset oželet, cukráři mají obavu z přílišného tepla a tak letní etapu vynechají," vysvětlila za pořadatele Markéta Valentová.

Blíží se další Restaurant Day! Zájemci, hlaste se!

ilustrační foto archiv PvNovinky.cz

Stále populárnější Restaurant Day zná svůj nový termín. Kuchaři, kuchařky, cukráři a cukrářky, pekaři a pekařky a vůbec všichni milovníci dobrého jídla a pití se tentokrát sejdou v neděli, 27. srpna, a to v době od 11 do 14 hodin opět na zahrádce Národního domu. A hledají se nové chutě!

Pokud máte čas, chuť a kuráž nabídnout ostatním svou specialitu, můžete se hlásit na restaurantdaypv@seznam.cz. Ale pospěšte si, počet stolků je limitován! (ber)

 

OBRAZEM: Další dávka z Restaurant Day

Foto Efry, ber

Stovky lidí tentokrát využily možnost dobře se najíst a napít na dalším ročníku Restaurant Day. Konal se na zahradě Národního dmu v Prostějově a jako vždy nabídl pestrou paletu lahůdek.

"Troufám si říct, že tolik lidí jako tentokrát snad ještě nikdy nepřišlo," netajila se spokojeností jedna z hlavních organizátorek, předsedkyně Okrašlovacího spolku města Prostějova Milada Sokolová. Opět zapojila rodinu, takže její manžel servíroval svou specialitu - chobotnice na grilu. "Bylo jich šest kilo, ale i tak nestačily. Na srpen se pokusím dovézt kilo osm, snad postačí," posteskl si. 

"Jsem nadšená, koupily jsme si s kamarádkou spoustu zákusků a ještě nesu domů vnoučatům," konstatovala stálá návštěvnice, paní Marie. (ber)