vaření s Jakubem

Dnes se naučíme salát z pečených paprik

ilustrační foto

Středomořská kuchyně si i u nás nachází stále víc příznivců. Takový salát z pečených paprik je skutečná pochoutka a nemusíte s jeho přípravou čekat až na nějaké grilování. I když ve spojení s grilovanými steaky jde o pochoutku přímo božskou.

Dnes nám kuchař Jakub prozradil, jak se tento salát připravuje v restauraci Babiččina zahrada v Praze - Průhonicích.

Potřebujeme: 700 gramů žlutých a 700 gramů červených paprik, 100 gramů černých oliv, 20 gramů čerstvého koriandru, 40 gramů šalotky, 1 decilitr olivového oleje, jeden větší citron, sůl a bílý pepř.

Dnes nabízíme další z "kuřecích" receptů kuchaře Jakuba

ilustrační foto

 

Nadšená reakce naší čtenářky na nedávno zveřejněný recept - kuře s tymiánem pečené na zelenině - kuchaře Jakuba potěšila, a tak si na dnešek připravil další ze skvělých "kuřecích" receptů. Tentokrát to budou kuřecí stehna s ořechovou nádivkou a koňakovou omáčkou.

Budete potřebovat 4 kuřecí stehna, 2 cibule, 200 gramů housky, 100 gramů másla, 20 gramů mandlí, 20 gramů vlašských ořechů, 4 gramy čerstvé petrželové nati, 2 vejce, půl deci mléka, půl deci slunečnicového oleje, sůl, pepř, čerstvý tymián, 300 mililitrů kuřecího vývaru, 1 deci smetany a 1 deci koňaku.

Srnčí kýta se šípkovou omáčkou? S Jakubem žádný problém!

ilustrační foto

Další ze zvěřinových jídel, která si s oblibou dávají hosté v Babiččině zahradě v Praze – Průhonicích (kde vaří náš kuchař Jakub) je srnčí kýta se šípkovou omáčkou. Budete-li postupovat přesně podle Jakubova návodu, nemusíte se vůbec přípravy této pochoutky obávat.

Potřebovat budeme 600 gramů srnčí kýty, 150 gramů mrkve, 100 gramů petržele, 100 gramů celeru, 100 gramů cibule, 100 gramů uzeného špeku, sůl, pepř, čerstvý tymián, 150 gramů rostlinného (nejlépe slunečnicového) oleje, 2 citrony, 1,5 litru kuřecího vývaru, 50 mililitrů octa, nové koření, bobkový list, celý pepř, 300 gramů šípkové zavařeniny, 250 mililitrů červeného vína, 50 gramů cukru, 100 gramů másla a 100 gramů hladké mouky.