ilustrační foto
K období masopustu nepatří jen barevné průvody pestrých masek, ale i vynikající jídlo a zvláště pak regionální speciality. Jeden z nejstarších moravských hradů hostí oblíbené "Slavnosti moravského uzeného", které nabízí bohatý program pro dospělé i děti. Těšit se můžete na ty nejlepší pochoutky z uzeného masa, zabijačkové speciality v podobě klobásek, jitrnic, jelítek, paštik a mnoha pestrých příloh, pravou moravskou slivovici či svařené víno.
Dospělým výlet za gastronomií zpestří profesionální řezníci, kteří ukáží, jak se správně porcuje maso a jak zpracovat celého čuníka. Labužníky potěší kuchařská show, soutěživé povahy zase klání jedlíků. Ti budou mít za úkol v co nejkratším čase sníst přidělenou porci knedlíků plněných uzeným masem. K zahřátí poslouží stánky s grogem, svařákem, moravskou slivovicí a dalšími nápoji. Chybět nebudou ani muzikanti.
S Prostějovskými novinkami jste mohli soutěžit o tři volné rodinné vstupenky na Veveří. A kdo vyhrál? Petr Hapka, Alena Sezimová a Dagmar Gottwaldová. Gratulujeme! (red)