Veveří

OBRAZEM: Pobyt na Veveří byl skvělý!, hlásí jeden z výherců

Foto Petr Hapka

 

Jeden z nejstarších moravských hradů hostil tento víkend oblíbené "Slavnosti moravského uzeného", které nabízely bohatý program pro dospělé i děti. Ochutnávaly se ty nejlepší pochoutky z uzeného masa, zabijačkové speciality v podobě klobásek, jitrnic, jelítek, paštik a mnoha pestrých příloh, pravá moravská slivovice či svařené víno.

Na víkend jsme připravili bleskovou soutěž, ze které vzešli tři výherci. Jedním z nich byl Petr Hapka, který nám zaslal pěkné fotografie a krátkou informaci: "Jestě jednou velké díky za volňásky. Počasí vyšlo perfektně a speciality z udírny byly výborné. Zasílám pár fotografií a zdravím celou redakci!"

Je zřejmé z fotografií, že ti, co navštívili tento víkend Veveří, si dali pořádně do nosu! (red)

Kdo vyhrál rodinné vstupné na Veveří?

ilustrační foto

 

K období masopustu nepatří jen barevné průvody pestrých masek, ale i vynikající jídlo a zvláště pak regionální speciality. Jeden z nejstarších moravských hradů hostí oblíbené "Slavnosti moravského uzeného", které nabízí bohatý program pro dospělé i děti. Těšit se můžete na ty nejlepší pochoutky z uzeného masa, zabijačkové speciality v podobě klobásek, jitrnic, jelítek, paštik a mnoha pestrých příloh, pravou moravskou slivovici či svařené víno.

Dospělým výlet za gastronomií zpestří profesionální řezníci, kteří ukáží, jak se správně porcuje maso a jak zpracovat celého čuníka. Labužníky potěší kuchařská show, soutěživé povahy zase klání jedlíků. Ti budou mít za úkol v co nejkratším čase sníst přidělenou porci knedlíků plněných uzeným masem. K zahřátí poslouží stánky s grogem, svařákem, moravskou slivovicí a dalšími nápoji. Chybět nebudou ani muzikanti.

S Prostějovskými novinkami jste mohli soutěžit o tři volné rodinné vstupenky na Veveří. A kdo vyhrál? Petr Hapka, Alena Sezimová a Dagmar Gottwaldová. Gratulujeme! (red)

Blesková soutěž o rodinné vstupné na hrad Veveří

ilustrační foto internet

 

Chcete si zajet na Slavnosti moravského uzeného na hradu Veveří? Nic těžkého, stačí si s PvNovinkami zasoutěžit o rodinné vstupné. Slavnosti se konají už tento víkend 28. února a 1. března.

K období masopustu nepatří jen barevné průvody pestrých masek, ale i vynikající jídlo a zvláště pak regionální speciality. Jeden z nejstarších moravských hradů hostí oblíbené "Slavnosti moravského uzeného", které nabízí bohatý program pro dospělé i děti. Těšit se můžete na ty nejlepší pochoutky z uzeného masa, zabijačkové speciality v podobě klobásek, jitrnic, jelítek, paštik a mnoha pestrých příloh, pravou moravskou slivovici či svařené víno.