Kvitová s Berdychem nastupují do prvního turnaje

Kvitová s Berdychem nastupují do prvního turnaje
ilustrační foto

Pro začátek nové sezóny zvolili tenisté Petra Kvitová a Tomáš Berdych start v Hopmanově poháru v Austrálii. Oficiální mistrovství smíšených družstev odstartovalo na Silvestra, prostějovské tenisové hvězdy vstoupí do bojů v pondělí 2. ledna.

Hopman Cup 2012, jehož 24. ročník právě odstartoval v australském Perthu, je turnajem osmice smíšených družstev. Ta se utkají ve dvou skupinách a vítězové pak v konečném finále. Každý zápas se skládá ze dvou dvouher a smíšené čtyřhry. Petra Kvitová a Tomáš Berdych jsou nejvýše nasazeným párem a největšími favority. 

Obhájci loňského titulu jsou Američané, které mají Berdych s Kvitovou ve své skupině spolu s Bulharskem a Dánskem. Na Petru Kvitovou tak čeká zápas se současnou jedničkou WTA Caroline Wozniackou. Druhou skupinu tvoří Francie, Austrálie, Španělsko a Čína. 

Hopmanův pohár získali v minulosti Helena Suková s Miloslavem Mečířem a Petr Korda s Janou Novotnou. Tomáš Berdych už také v tomto turnaji startoval spolu s Lucií Šafářovou, bylo to před čtyřmi lety. Na vítěze čeká pěkná finanční odměna (turnaj je dotován milionem australských dolarů) a navíc diamantový míček pro každého hráče.       

(jap)

Poslat nový komentář