Davis Cup i Fed Cup potěší české fanoušky, o utkáních je rozhodnuto

Davis Cup i Fed Cup potěší české fanoušky, o utkáních je rozhodnuto
Foto z tiskové konference

Semifinálová utkání Davisova poháru mezi tenisovými družstvy ČR a Srbska se odehraje 6. - 8. dubna v Praze v O2 aréně, ženská reprezentace poměří síly ve Fed Cupu ve dnech 21. - 22. dubna ČEZ aréně v Ostravě s Itálií.

Informace, které už několik dní prosakovaly z kuloárů, odtajnili pořadatelé na tiskové konferenci v hotelu TenisClub v Prostějově. „Pečlivě jsme zvažovali, kde ženská i mužská tenisová utkání odehrát. Svou roli při výběru hraje jednak kapacita hlediště, jednak zájem diváků a vytvoření patřičné divácké kulisy. Zvažovali jsme také předpoklad vyprodání vstupenek i další aspekty. Neposlední slovo ve výběru měli i samotní hráči a také jsme přihlédli k obchodním podmínkám, abychom podpořili regiony,“ uvedl tiskovou konferenci jednatel TK Prostějov Miroslav Černošek.  Praha byla pro Davisův pohár jediným uchazečem díky atraktivnosti O2 arény a díky velké komunitě Srbů žijících v Praze. Předpokládaný start světové jedničky Nowaka Djokoviče víc přiláká náročné sportovní fanoušky hlavního města. Vstupenky budou v cenovém rozmezí 990 až 2.490 korun a budou v předprodeji měsíc před utkáním ve formě balíčku.

„Prodebatovali jsme s hráči možnosti, jak sehrát utkání s Italy. Shodli jsme se, že výkony Srbů nejsou až tak výborné, pokud pomineme Djokoviče, a zvolili jsme antukový povrch. Utkání bude každopádně těžké, pokud nedojde k nějaké nepředvídané události, sestava týmu se nezmění,“ okomentoval nadcházející duel trenér Jaroslav Navrátil. 

Utkání Fed Cupu se odehraje nakonec v Ostravě, i když zájemců bylo víc. Severomoravská metropole se osvědčila jako město sportu už při posledním vystoupení českých tenistů při utkání s Itálií. „Na premiéru v Ostravě se těším. Čekám hodně fanoušků z Fulneku, bude to sice v režii tatínka, ale určitě přijedou aspoň dva autobusy. Obdivuji fanoušky, kteří jezdí na všechna reprezentační tenisová utkání a výborně povzbuzují,“ s úsměvem konstatovala Petra Kvitová. 

Vstupenky budou prodávány rovněž s měsíčním předstihem, cena na oba dny bude 690 a 790 korun.

Další novinkou, která zazněla na tiskové konferenci, bylo oznámení o startu Petry Kvitové a Radka Štěpánka v mixu na olympijském turnaji v Londýně. Nečekané spojení je pro Radka mixovou premiérou, Petra už hrála letos na Hopmanově poháru s Tomášem Berdychem. „Do turnaje je přihlášeno šestnáct dvojic. Věřím, že mě Radek povede jako zkušený deblista a budeme se snažit o medailové umístění,“ poodhalila ambice nového českého tenisového páru Petra Kvitová. Ta se po krátkém zdravotním odpočinku připravuje na turnaj v Dubaji. Věří, že už je všechno v pořádku, že je na sto procent redy a vše špatné je zažehnáno.   

 (jap)     

Poslat nový komentář