Tomáš Berdych míří do Londýna na Turnaj mistrů

Tomáš Berdych míří do Londýna na Turnaj mistrů

Na posledním turnaji v Paříži si Tomáš Berdych svým výborným výkonem řekl o místo v osmičce nejlepších tenistů světa. Po semifinálovém boji s Federerem dorazil Berdych z Paříže do Prostějova ke krátkému odpočinku a načerpání sil. Na mimořádném brífinku se podělil s novináři o své dojmy z pařížského turnaje a zauvažoval nad nadcházejícím vrcholem tenisové sezóny mužů - Turnajem mistrů v Londýně, který začíná v neděli 20. listopadu.
V úvodu krátkého setkání ocenil výkon skvělého bojovníka a člena prostějovského tenisového týmu sám šéf Miroslav Černošek. Po Petře Kvitové se i Tomáš probojoval na turnaj mistrů a splnil tak velké přání sportovního mága v čele TK Prostějov.
Tomáš Berdych dorazil na brífing rovnou z tenisového kurtu, kde jak říkal, lehce potrénoval. „Po sobotním semifinále v Paříži jsem dorazil do Prostějova, v neděli a pondělí jsem měl volno a odpočíval. Dnes už jsem zase vzal raketu do ruky a trošku si zahrál, večer odlétám do Londýna. Tam budu trénovat a připravovat se na utkání,“ předložil svůj program nejbližších dní sedmý hráč světa. „Vloni jsem byl na turnaji mistrů poprvé a hodně s tím bojoval. Letos už mám přece jen lepší zkušenosti, které mi dodají na klidu. Turnaj v Londýně má specifickou atmosféru díky zvláštnímu nasvícení kurtu. Ale dá se na to rychle zvyknout, je to jen vizuální stránka. První zápas je vždycky těžký a na to se musím dobře připravit. Dobrý výkon a vítězství dodá sebevědomí k dalším zápasům. Cítím se dobře, jen bych si nepřál Federera, to by byl na první zápas těžký soupeř, hraje teď ve vynikající formě a nerad bych s ním začínal,“ prozradil Tomáš Berdych.
Koho by si tedy Tomáš přál ve své skupině? „Džokoviče, Murraye, Ferrera – ale to bych si moc vybíral. Nemám rád úvahy coby-kdyby. Dávám si postupné cíle, nejdůležitější je vždycky první kolo a pak to, jak dobře jsem připraven. Stále platí: štěstí přeje připraveným,“ zauvažoval Berdych a v ruce svíral zlatý čtyřlístek, čerstvý dárek od Miroslava Černoška pro štěstí.
Možná už věděl o losu londýnského turnaje, možná se jen splnilo jeho přání. Každopádně se ve skupině A utká s Džokovičem, Murrayem a Ferrerem. A splnilo se i další jeho přání – v prvním utkání nenarazí na Federera. Ve skupině se utká každý s každým a první dva postupují do semifinále. „Mám už zkušenosti z loňska, což je dobré. Bylo by pěkné přidat nějaké vítězství navíc a poprat se v zápasech o dobré umístění,“ uzavřel nejlepší český tenista a vydal se vstříc své poslední letošní jízdě na tenisovém kolotoči.
(jap)

Poslat nový komentář