Tenisový klub Prostějov obhájil extraligové vítězství

Tenisový klub Prostějov obhájil extraligové vítězství
Opory prostějovského týmu - Kvitová a Berdych

Tenisový hvězdný výběr prostějovského TK Agrofert splnil očekávání a dál kraluje českému tenisu. Ve finále extraligy porazil pražský tým I. ČLTK Praha 5:2 a přidal do své sbírky jedenáctý titul. Vítězem extraligy smíšených družstev se stal počtvrté za sebou.

O první dva body se postarali v úvodních utkáních Nieminen a Šafářová. Pak však nečekaně prohrála své utkání Kvitová a také Seppi a rázem bylo srovnáno na 2:2. Začínalo se z čistého listu a ten už patřil jen prostějovským tenistům. Nejdříve získal bod Mayer a po něm i Berdych. Výhru pak zpečetila čtyřhra žen, v níž porazily Kvitová s Šafářovou pražskou dvojici Benešovou s Hradeckou. Prostějovští tenisté Kvitová, Šafářová, Berdych a zahraniční posily Němec Florian Mayer, Ukrajinec Sergei Stakhovsky, Ital Andreas Seppi a Fin Jarkko Neiminen tak mohli slavit titul, který jim letos do sbírky chyběl. Spolu s ním získal TK Agrofert i prémii jeden a půl milionu korun. 

 

Výsledky : 

Nieminen – Mertl 6:2, 7:6, 

Seppi – Hernych 6:0, 4:6, 4:6, 

Berdych – Melzer 7:6, 6:4,

Mayer – Petzschner 6:1, 7:6, 

Šafářová – Benešová 7:6, 6:3, 

Kvitová - Hradecká 7:6, 6:7, 5:7,

Šafářová, Kvitová – Hradecká, Benešová 6:4, 5:7, 10:6.

 

Výjimečný tenisový rok zhodnotil na krátké tiskové konferenci majitel TK Plus Prostějov Miroslav Černošek: „Letošní sezóna byla úžasná, dobře jsme kombinovali projekty v oblasti sportu na regionální, republikové i světové úrovni. Příští rok se očekává recese hospodářské krize, což bude mít dopad i na sport a kulturu. Navíc nedopadla dobře novela loterijního zákona, tělovýchova přijde o miliardy korun. Budeme se snažit i v tom příštím roce, aby talenty se staly hvězdami a hvězdy ještě víc zazářily.“ Současně ujistil, že TK Plus bude i v příštím roce podporovat nastartované projekty, jako jsou tenis, basketbal i volejbal, je rozjetá příprava Zlaté Tretry i tenisový turnaj Unicredit Czech Open. V Prostějově opět proběhne tenisové mistrovství světa juniorských týmů World Junior Tennis Final, manažeři TK Plus úspěšně jednají o prodloužení smlouvy na pořádání tohoto turnaje o další dva roky. I v roce 2012 bude pokračovat projekt zaměřený na podporu a výchovu tenisových talentů Hledá se nový Berdych a Kvitová. 

Ve stejné formě bude probíhat spolupráce s Olomouckým krajem na anketě Sportovec Olomouckého kraje a také na vyhlášení kulturních osobností Cena Olomouckého kraje. V neposlední řadě podpoří TK Plus i divadelní festival APLAUS.             

  (jap)

Poslat nový komentář