Tesco přidá zaměstnancům

Tesco přidá zaměstnancům
ilustrační foto tesco stories

Obchodní řetězec Tesco Stores ČR následuje kroky dalších řetězců a od 1. července svým zaměstnancům zvyšuje mzdu. Někteří zaměstnanci dostanou přidáno téměř o čtvrtinu (24 %). V průměru si pracovníci v Tesku přilepší o 17 %.

Na rozdíl od některých konkurentů Tesco neuvádí, kolik si zaměstnanci na provozních pozicí vydělají. V úterý ale společnost informovala, že od 1. července si průměrně přilepší o 17 %. Část zaměstnanců se může těšit dokonce na 24% růst mezd.

Tesco v České republice zaměstnává přes 11 tisíc lidí. Jednání s odborovými organizacemi trvala několik týdnů. Teď s nimi ale řetězec podepsal kolektivní smlouvu na dva roky.

"Investice do našich zaměstnanců je pro Tesco dlouhodobě klíčová. Jsem rád, že nám dobré výsledky naší společnosti za minulý finanční rok umožní i nadále navyšovat mzdy. Oproti předcházejícím rokům bude letošní investovaný objem prostředků do mezd zaměstnanců našich obchodů historicky nejvyšší," řekl Patrik Dojčinovič, výkonný ředitel společnosti Tesco pro Českou republiku.

Obchodní řetězce mají velké potíže sehnat pracovníky, proto postupně jeden po druhém zvyšují opakovaně mzdy. Podle lidí, kteří se o obchodu pohybují, patří Tesco k řetězcům, který je ke svým zaměstnancům nejštědřejší. Kroky konkurence jej ale nutí také zvyšovat platy. (Zdroj Tesco ČR)

 

Poslat nový komentář