Hanáci po boji porazili Pivín!

Hanáci po boji porazili Pivín!
ilustrační foto TJ Haná Prostějov

V regionálním derby 1.B třídy sk. A Olomouckého KFS přivítali v sobotu 28. dubna 2018 Hanáci fotbalisty z Pivína. Za velkého vedra na rozpálené umělce se obě mužstva snažila strhnout vítězství na svou stranu. 

Jako první se dostali do vedení domácí. Zdeněk Kaprál zahrával trestný kop z 25 metrů a s pomocí větru překvapil hostujícího gólmana Fürsta – 1:0. Další šanci měli Hanáci ve 20. minutě, když Vyskočil vypálil z hranice pokutového území, ale trefil jen tyč pivínské branky. O minutu později utekl s míčem Zatloukal a těsně minul Fürstovu branku. Hráči Pivína stále podnikali útok za útokem a ve 29. minutě se jim podařilo Trajerem vyrovnat – 1:1. Radost hostí trvala ale jen dvě minuty! Domácí Světlík poslal centr do vápna a odražený míč napálil Strouhal pod břevno doprostřed brány – 2:1. 

Ve druhém poločase se hráči Pivína snažili výsledek zápasu zvrátit a na obou stranách přibývalo ostrých zákroků. Hanáci však soustředěným výkonem za zády s výborným Marákem a notnou dávkou štěstí vítězství uhájili!

V příštím kole zajíždí Hanáci 6. května 2018 v 16.30 hodin na hřiště Slavoj Kojetín – Kovalovice. Ať  žije Haná! Haná je věčná!

Oldřich Lošťák

 

TJ Haná Prostějov PV – TJ Sokol v Pivíně 2:1 (2:1)

Branky: 12. Kaprál, 31. Strouhal – 29. Trajer. Rozhodčí: Majer – Petr, Sommer. ŽK: Ondráček, Kaprál (H). Diváků: 75

Sestava Hané Prostějov: Marák – Světlík (73. Jančiar), Ohlídal, Trnavský, Vyskočil – Čermák – Ondráček, Kaprál, Krupička, Strouhal (56. Jakub Novák) – Zatloukal (89. Daniel Kolář). Hrající trenér: Daniel Kolář

Poslat nový komentář