Haná zdolala Skalku 6:1

Haná zdolala Skalku 6:1
ilustrační foto hanaprostejov.cz

 

V 6.kole okresního přeboru zvaného (SPORTIKA) přivítali Hanáci na umělé trávě Za místním nádražím nováčka ze Skalky. Hosté v minulém kole zvítězili v Olšanech a v tabulce byli před Hanáky o tři body.

Domácí hráči se dostali do první šance v 6.minutě, když se po centru Frnky dostal k míči Krupička, avšak jeho hlavička se odrazila od horního břevna do zad gólmana Glouzara a obránci míč odehráli do autu. Hosté odpověděli v 15. minutě střelou Vogla nad branku domácích. Ve 20. minutě se poprvé radovali domácí hráči, když centr z rohového  kopu zahrávaný Krupičkou poslal Zbožínek do Glouzarovy branky. Ve 24. minutě poslal domácí Kaprál dopředu Zatloukala a ten podél golmana zvýšil na 2:0. Ve 32. minutě se blýskl domácí Mašík průnikem do vápna hostí a jeho střela téměř olízla horní roh soupeřovy branky. Ve 40. minutě poslal „hanácký kouzelník“ Krupička nádherný míč ze značky rohového kopu na hlavu Martina Koláře a ten na zadní tyč 3:0. O tři minuty později byli hráči  Skalky blízko vstřelení gólu, ale „spornou„ penaltu Lošťák exekutorovi Mráčkovi zneškodnil.

Ihed po rozehrání druhého poločasu opět vykouzlil domácí Krupička centr z rohu a Strouhal zblízka střelou pod „víko“ přidal čtvrtou branku. Hosté nesložili zbraně a vzápětí z následujícího útoku po levé straně Karásek střelou k tyči zaskočil brankáře Hané. V 55. minutě orazítkoval břevno dálkovou střelou bojovný Frnka. Po hodině hry šel míč po hlavičce hostující Martina Glouzara pouze do boční sítě. Také střela hostujícího Karáska v 65. minutě skončila v náruči brankáře Lošťáka. V  74. minutě poslal domácí Mašík krásný centr střídajícímu Martinákovi a ten hlavou zblízka nyvýšil na 5:1. Poslední tečkou zápasu byla branka „čerstvého“ hráče Křížka, který po sprintu lobem obhodil vyběhnuvšího Antonína Glouzara -  6:1. Tak vysokou porážku si hosté ze Skalky ani nezasloužili.

Oldřich Lošťák

Hodnocení trenérů: Martin Kolář (TJ Haná Prostějov): První poločas jsem byli lepší a uhráli jsme si tříbodový náskok. Využili jsme standardky, kdy nám nechával soupeř volný prostor. Ve druhém poločase jsme náskok drželi, ale dali si nechat zbytečný gól. Střídající hráči přidali další góly. Poprvé jsme se při zápase se Skalkou sešli v sestavě, která by odpovídala našim představám.

Stanislav Prečan (SK Skalka 2011): Haná nás přehrávala hlavně v 1. poločase. Rozhodlo se u nás po chybách ze standartek. Druhý poločas se hra vyrovnala, ale my jsme nevyužili žádnou šanci. Gratuluji Hané k vítězství.

Poslat nový komentář