Prostějovská Haná porazila svou jmenovkyni z Nezamyslic

 Prostějovská Haná porazila svou jmenovkyni z Nezamyslic
ilustrační foto, zápas s Držovicemi

 

Ve 28. kole okresního přeboru se  na „umělce“ utkala dvě mužstva, která mají ve svém názvu TJ Haná, Haná Prostějov a Haná Nezamyslice.

Také to byl současně souboj druhého s prvním v okresní tabulce. Obě mužstva zahájila utkání velmi opatrně a první přímou střelu na branku vyslal domácí  Mašík až ve 22. minutě. Golman Soldát míč na prsou ztlumil a chytil. O deset minut později pro změnu hostující Král vyplašil z dálky domácího gólmana, ale Lošťák míč padající do šibenice vyrazil. Ve 34. minutě šla hlavička domácího Čermáka po rohovém kopu Krupičky těsně vedle branky. V 35. minutě byl před pokutovým územím hostí faulován Strouhal. Ten si postavil míč na místo faulu a překvapivou přízemní střelou prostřelil všechno před sebou a míč skončil za zády brankáře Soldáta – 1:0. Další ránu do vazu dostali hosté o sedm minut později. To šel míč z obrany domácích po ose Jančiar, Frnka, Mašík, Krupička, Zatloukal. Útočník Hané přihrál volnému Strouhalovi,  pro něhož už nebylo problémem překonat Soldáta – 2:0.

Ve druhém poločase unikl po pravé straně „neúnavný“ domácí Zatloukal, opětovně našel volného Strouhala, který i potřetí překonal Soldáta – 3:0.  A to se ještě v 59. minutě opřel do míče přímo z voleje Zatloukal a zvýšil na 4:0. Po hodině hry bylo téměř rozhodnuto. Domácí Hanáci uštědřili své nezamyslické  jmenovkyni tvrdou lekci. Čtvrt hodiny před koncem se do velké šance dostal střídající Daniel Kolář, ale trefil pouze tyč a jeho bratr a „trenér“ v jedné osobě Martin mířil vedle Soldátovy tyče. Hosté také ještě zahrozili v 70. minutě, když střídající Moler těsně minul domácí branku a zejména v 85. minutě, když Mariánek vypálil z trestného kopu přímo do šibenice domácí branky, ale Lošťák odvážným skokem míč vyrazil. "Prvních deset minut bylo vlažných a teprve po čtvrthodině hry jsme převzali iniciativu a na hřišti dominovali. Podali jsme výborný výkon a výhra byla zasloužená", sdělil k zápasu trenér Martin Kolář. (red)

TJ Haná Prostějov – TJ Haná Nezamyslice  4:0 (2:0)

Branky:  35., 42. a 52. Strouhal, 59. Zatloukal   ŽK: Vyskočil, Krupička, Čermák – Musil

Rozhodčí:  Mlčoch – Procházka, Holinka     Diváků: 50

Sestavy TJ Haná Prostějov:  Lošťák – Jančiar, Michal Trnavský, Čermák, Martin Kolář –

Frnka, Mašík, Krupička (76. Zbožínek), Vyskočil (59. Ondráček) – Strouhal (69. Daniel Kolář),

Zatloukal. Hrající trenér Martin Kolář

TJ Haná Nezamyslice: Soldát  –  Machálek, Lakomý, Král, Hájek – Musil (67. Matoušek),

Horák, Mariánek, Přikryl (56. Moler) – Dostalík (46. Špička), Máj (76. Novotný).  Trenér: Vlastimil

Michlíček

 

Oldřich Lošťák

 

Poslat nový komentář