Zkušenost hráčů Hané zvítězila nad němčickým mládím!

Zkušenost hráčů Hané zvítězila nad němčickým mládím!
Foto Jiří Gándhí Procházka

Ve 14. kole okresního přeboru nastoupila na „umělce„ Haná Prostějov proti mužstvu z Němčic. Oba celky dělil před zápasem v tabulce rozdíl tří bodů a tak při klopýtnutí domácích mohli jít němčičtí hráči do vedení. Při pohledu do zápisu o utkání vyplynulo, že průměrný věk hráčů Hané je 37 let, kdežto mladíci soupeře měli průměr 22 let. Přesto to byli zkušení domácí matadoři, kteří po celý zápas udávali tempo a hlavně stříleli branky.

Již ve čtvrté minutě domácí potáhli míč po levé straně Krupičkou. Jeho střelu gólman hostí vyrazil, ale nabíhající Strouhal se nemýlil – 1:0. V 11. minutě to bylo už dva nula! Uniknuvší Strouhal přihrál volnému Zatloukalovi, který střelou podél brankáře nezaváhal. V 37. minutě po rozehraném trestném kopu se k míči nejdříve dostal Čermák a hlavou uzavřel skóre poločasu na 3:0.

Po přestávce se snažili němčičtí hráči zkorigovat výsledek, ale pevná obrana Hané a v neposlední řadě brankář Lošťák byli proti. V 73. minutě poslal domácí Novák po křídle přihrávku Zatloukalovi, který odcentroval před branku hostí a Levinský čtvrtou brankou pečetil krutou porážku hostí - 4:0.

Hanáci tak mají titul podzimního přeborníka okresu a před svým největším soupeřem z Němčic mají luxusní šestibodový náskok. Proto také měli Hanáci důvod k oslavám, hodnocení a rozloučení se s podzimní sezonou proběhlo "U Pavelků", kde znělo: Ať žije Haná! Haná je věčná!

Oldřich Lošťák

TJ Haná Prostějov – FK NĚMČICE nad Hanou 4:0 (3:0)

Branky: 4. Strouhal, 11. Zatloukal, 37. Čermák, 71. Levinský

Rozhodčí: Vachutka – Mlčoch, Hladký

ŽK: 0 – Coufalík, Lukáš Novotný

Diváků : 80

Sestavy:
TJ Haná Prostějov: Lošťák – Jančiar, Ohlídal, Čermák, Michal Trnavský – Vyskočil ( 55. Ondráček), Martin Kolář, Krupička, Pavel Trnavský (71. Novák) – Strouhal (64. Levinský), Zatloukal (85. Tesař). Hrající trenér: Martin Kolář

FK Němčice nad Hanou: Michal Tomek – Coufalík, Lukáš Novotný, Navrátil, Řezáč – Svozil, Hruda (46. Ondřej Tomek), Mrkva, Vévoda (71. Dorňák) - Jarmer, Horák. Vedoucí mužstva: Radovan Novotný.

Poslat nový komentář