Václava Koláře nahradí Marek Moudrý

Václava Koláře nahradí Marek Moudrý
Foto TOP 09

Po nečekaném úmrtí prostějovského zastupitel  Václava Koláře musela TOP 09 nominovat jeho nástupce. Stal se jím Marek Moudrý, zástupce ředitele SOŠ podnikání a obchodu.

"Pan Moudrý nominaci přijal," sdělil ve čtvrtek náměstek primátorky Zdeněk Fišer. (ber)

Komentáře

....většina čtenářů větě pana náměstka rozuměla, přestože nepopírám, že Vaše sdělení je správnější, rozhodně není čtivé a měla jsem co dělat, abych jej přečetla do konce....

Podle zákona o obcích za zastupitele, který přestal vykonávat MANDÁT (úmrtí a další důvody) nastupuje na jeho místo náhradník příslušné strany dle výsledku voleb. Pořadí náhradníků určila volební komise podle počtu hlasů jednotlivých kandidátů. Jmenování, čili "nominaci" je jednostranný akt, kterým oprávněná osoba nebo grémium ustanovuje určitou osobu ....pan Ing. Fišer to "trochu" plete, pan Moudrý byl dle výsledků voleb náhradníkem do zastupitelstva a rozhodl se MANDÁT přijmout. Takové slovní ekvilibristiky, neboli žonglování se slovy je u pana inženýra známé. Tak třeba za peníze města se nestaví parkoviště PRO rozšíření Černoškova impéria, ale je to parkoviště "U" zimního stadionu (Ne pro NOC, ač je pro NOC). P.

Poslat nový komentář