Zpověď prostějovské členky TRX bez hranic Gábi k Ultra - Spartan Slovensko

Zpověď prostějovské členky TRX bez hranic Gábi k Ultra - Spartan Slovensko
Foto koláž TRX bez hranic, na fotografii s Karel Volf - 3. místo v AG 50+

Spartan Ultra - Spartan Race Slovensko - závod měřící devětapadesát kilometrů s šedesáti překážkami se konal ve Valčianské Dolině. Jednou ze závodnic byla i prostějovská členka TRX bez hranic - paní Gábina.

Do závodu jsi vstupovala s respektem a také vědomím, že jsi přípravě věnovala maximum. Jak dlouhá či intenzivní by měla být dle tvého názoru příprava na tento závod? Příprava by měla být dle mého názoru celoroční. Alespoň já to tak pociťuji. Běhala jsem, absolvovala silové treninky, core cvičení, TRX... a myslím, že se mi to v závodě vyplatilo.

Měla jsi zkušenosti z loňského ročníku, kdy jsi prohlásila bezprostředně po závodě, že nikdy víc... Emoce opadly, co tě na závod znovu dohnalo? Ano, emoce opadly a já zatoužila absolvovat UB s lepším skóre než loni a celkově zvládnout závod lépe psychicky než loni.

Byla nějaká krize během závodu? Musím říct, že žádná krize mě opravdu nepotkala. První kolo jsem byla čistá (0 burpees) a úžasně vyrovnaná, líbilo se mi to. I když druhým kolem začal být závod náročnější, přesto žádná krize na mě nepadla.

Jaké jsou další sportovní vyhlídky do konce sezóny? Chtěla bych si zaběhnout beast na Lipně a tím pádem letos ukončit spartanskou sezónu českou trifectou. Na konci září běžím Extreme race, už třetí rok po sobě (21km v Přerovské rokli). V říjnu pak ultramaraton Zapomenuté hory (75km v Jeseníkách). Pár závodů se ještě rýsuje, ale uvidíme jak to dopadne.

A co do třetice? Je rok 2019 výzvou? Do třetice? Bezprostředně po závodě jsem prohlásila, že už ne. Splnila jsem si, co jsem si předsevzala, takže rok 2019 už ne. Samozřejmě, ten kdo mě zná se teď usmívá a kroutí hlavou...

Přejeme mnoho osobních i těch sportovních úspěchů.

  • Pár osobních dat: 
  • Žena - střelec
  • Matka 4 dětí 
  • Vystudovala: Střední obchodní školu
  • Sport v mládí: žádný
  • Sportovní úspěchy: během tří let natrénovala a zaběhla pár půlmaratónů, pár maratonů, dva ultramaratony, všechny úrovně spartanského překážkového závodu. To vše považuje za sportovní úspěchy. 
  • Motto: Nikdy se nevzdávat! Když nemůžeš, můžeš dvakrát tolik!

(red)

Poslat nový komentář