Pro úklid komunikací v centru města bude sloužit komunální vysavač

Pro úklid komunikací v centru města bude sloužit komunální vysavač
ilustrační foto profistroje.cz

Vedení města usiluje o zkvalitnění a zefektivnění úklidu komunikací v centru města. Rada proto využije nabídku společnosti FCC Prostějov, s.r.o. , Prostějov na novou službu.

„Na základě naší poptávky nám zmíněná společnost nabízí novou službu při úklidu centra města. Spočívá v nahrazení ručního úklidu, tedy sběru, zametání odpadků a smetků za použití elektrického komunálního vysavače Glutton. V současnosti ruční úklid centra města zabezpečují pracovníci vybavení ručním nářadím a dvoukolovým vozíkem pro ukládání odpadků a smetí. Elektrický komunální vysavač bude obsluhovat jedna osoba,“ nastínil první náměstek primátorky Zdeněk Fišer s tím, že pracovníci, kteří úklid v centru města provádí ručně, se přesunou do okrajových částí.

Vysavač společnost FCC Prostějov, s.r.o. pořídí na vlastní náklady a bude sloužit pro pracovníka, který provádí ruční úklid centra města vymezeného vnitřním městským okruhem. Náklady na provoz stroje včetně zaměstnance jsou vyčísleny na 350 Kč/hod (bez DPH). Dodací lhůta komunálního vysavače od objednání je asi čtyři týdny. Pořizovací cena komunálního vysavače Glutton je cca 560 tisíc korun bez DPH.

„Nezbývá než zpracovat Dodatek č.1 Smlouvy pro správu, opravy a údržbu místních komunikací ve městě Prostějov se společností FCC Prostějov, s.r.o. , Prostějov, na změnu položkového rozpočtu činností smlouvy na provozování el. komunálního vysavače bez nutnosti navýšení finančních prostředků na úklid města,“ uzavřel Fišer. (red)

 

Poslat nový komentář