V rámci akce Celosvětový úklidový den se bude uklízet i v Prostějově! Již zítra!

V rámci akce Celosvětový úklidový den se bude uklízet i v Prostějově! Již zítra!
ilustrační foto znak

Během Celosvětového úklidového dne, který se bude konat 15. září 2018, se milióny lidí ve 134 zemích postaví proti globálnímu problému s odpady tím, že uklidí silnice, parky, pláže, lesy, řeky… Tisíce komunit budou fungovat jako jedna „zelená vlna“, která se potáhne od Nového Zélandu po Havaj. Zapojí se i Česká republika a samozřejmě Prostějov. Přihlášeni jsou ochránci přírody z Irisu a Okrašlovací spolek města Prostějova.

Pokud chcete jít uklízet s Irisem, sraz je v devět hodin U Abrahámka. "Připojíme se ke stejnojmenné celostátní akci a uklidíme oba břehy říčky Hloučely mezi Kosteleckou a Tichou. Na závěr bude pro všechny účastníky připraveno opékání dobrot na ohýnku," vzkazuje za ochránce Eva Zatloukalová.

"Tentokrát se k dobrovolníkům z Okrašlovacího spolku přidá i dvacítka skautů ze střediska Járy Kaštila a také HC Rebels - ženy z místního hokejového klubu. A já jsem nesmírně šťastná, že nás bude tolik," dodala za Okrašlovací spolek předsedkyně Milada Sokolová.

Sraz je v devět hodin hodin u mostu na Olomoucké. "Půjdeme dvěma směry, vlevo i vpravo od Olomoucké, potom budeme jako už tradičně opékat párky," doplnila informaci Sokolová. (red)

Poslat nový komentář