Univerzita Palackého otvírá dveře. Už v pátek

Univerzita Palackého otvírá dveře. Už v pátek
ilustrační foto

 

Pět fakult Univerzity Palackého v Olomouci nabídne tento pátek zájemcům o studium, aby navštívili jejich prostory a seznámili se s nabídkou studijních oborů. Chybět nebude ale ani zajímavý doprovodný program. 

Den otevřených dveří se uskuteční na cyrilometodějské, filozofické, pedagogické a přírodovědecké fakultě a fakultě tělesné kultury. Každá z pěti fakult připravuje informační bloky, kde zástupci vedení fakult poskytnou informace o podmínkách studia, elektronické přihlášce a přijímacím řízení. Na fakultách budou k dispozici také propagační a informační materiály.

Doprovodný program připravila například přírodovědecká fakulta, která nabídne komentované prohlídky specializovaných laboratoří a geologických sbírek i ukázky pokusů. Studenti se seznámí s tvorbou map a unikátním zařízením na sledování pohybu očí při práci s počítačem. Prohlédnou si chování magnetických nanočástic ve vnějším magnetickém poli nebo robota konstruovaného v rámci diplomové práce. Fakulta tělesné kultury umožní studentům zahrát si bocciu – paralympijský sport pro vozíčkáře či analyzovat zatížení nohy při chůzi.

"Dny otevřených dveří Univerzity Palackého v Olomouci jsou tradiční aktivitou určenou těm, kdo se chtějí dozvědět více o možnostech studia na olomoucké univerzitě. Lidé mohou využít příležitosti prohlédnout si místo svého budoucího studia na vlastní oči a zjistit si informace z první ruky," přidal pozvání mluvčí UP Radek Palaščák. (red)

Poslat nový komentář