V Olomouci ožil Harry Potter, hraje se tam famfrpál

V Olomouci ožil Harry Potter, hraje se tam famfrpál
ilustrační foto

 

Svět Harry Pottera ožil v těchto dnech v Olomouci. Studenti olomoucké Univerzity Palackého hrají v parku famfrpál - hru, při níž hrdinové ve světoznámém příběhu létají na košťatech a sázejí góly do obručí. Duší jediného českého týmu je Markéta Štovíčková. Famfrpál se naučila v zahraničí, zúčastnila se i mezinárodních turnajů.

„Minulý semestr jsem strávila na univerzitě v Norsku. Ta famfrpál podporovala jako oficiální sport. Od první chvíle mě to chytlo,“ popisuje čtyřiadvacetiletá Štovíčková. Stala se členkou tamního univerzitního týmu, hrála i na šampionátech ve Francii či v Oslu. Na olomoucké Univerzitě Palackého studuje angličtinu se zaměřením na tlumočení a překlad, po návratu z Norska se z ní stala zakladatelka místního famfrpálového týmu.

O oblíbenou hru nechtěla přijít. Zjistila však, že se jí v České republice nikdo nevěnuje, v Olomouci si ze začátku famfrpál chtěl vyzkoušet jen málokdo. Pomohl jí Facebook, kde má skupinu Famfrpál Olomouc. Do týmu se  začali přidávat první zájemci.

V úterý 17. března uspořádala první trénink. Od té doby se příznivci famfrpálu z řad univerzitních studentů vždy v úterý od půl dvanácté a ve čtvrtek v jednu hodinu odpoledne v Bezručových sadech. Na košťatech samozřejmě nelétají, přesto stojí za to se na jejich hru podívat. Vůbec totiž není pro děti. (Zdroj idnes.cz).

Poslat nový komentář