Nové pracoviště úřadu práce bude fungovat od prosince

Nové pracoviště úřadu práce bude fungovat od prosince
ilustrační foto ber

Projekt rekonstrukce kontaktního pracoviště Úřadu práce ČR v Prostějově se chýlí ke konci. Budova bývalého ONV v náměstí Spojenců prochází přestavbou za 32 milionů korun. Lidé by zde od prosince měli hledat práci i vyřizovat si nepojistné dávky.

Kontaktní pracoviště Úřadu práce ČR v Prostějově využívá k zajištění své činnosti dvě budovy, v Plumlovské a Lutinovově ulici, které jsou v současné době již prostorově nevyhovující a chybí zde jak vhodné zázemí pro klienty, tak i dostatečný prostor pro archiv. Proto se ministerstvo práce a sociálních věcí rozhodlo investovat do budovy bývalého ONV v náměstí Spojenců a sdružit pracoviště pod jednu střechu.
„Podle posledního platného Stanovení výdajů na financování organizační složky státu je termín dokončení projektu stanoven na 30.11.2015, vzhledem k tomu, že již byla vydána kolaudace a momentálně probíhá dovybavení interiérem, tak by termín neměl být ohrožen,“ sdělil ve středu PvNovinkám Petr Habáň, ředitel Odboru komunikace Ministerstva práce a sociálních věcí ČR.

Lidé by na nový úřad mohli docházet od začátku prosince. „V současné době probíhají přípravné práce na stěhování dvou kontaktních pracovišť. To se bude týkat budovy na ulici Plumlovská 36 a části agendy z budovy v ulici Lutinovova 1. Stěhování skončí nejpozději 29. 11. 2015. To v praxi znamená, že po tomto datu bude kontaktní pracoviště ÚP ČR fungovat na nové adrese,“ sdělila tentýž den redakci Kateřina Beránková, tisková mluvčí Úřadu práce ČR.
Agenda hmotné nouze ale i nadále zůstává na původní adrese, a to Lutinovova 1, Prostějov.
Celkový rozpočet projektu je 32 057 189 Kč, výše dotace z EU pak 27 248 611 Kč. (ber)

Poslat nový komentář