Kdo se stal majitelem dárkového balíčku obchůdku Úroda z venkova?

Kdo se stal majitelem dárkového balíčku obchůdku Úroda z venkova?
ilustrační foto ber

Obchůdek v Kostelecké ulici v Prostějově nabízí už půl roku kvalitní české potraviny. Nabídku teď řádně rozšířil, například o vejce chilských slepic. S Prostějovskými novinkami jste soutěžili o dárkový balíček.

"V nabídce máme nově panenské oleje firmy Bartoš, nearomatické čaje, koření a těstoviny firmy Ramdam z Brna, kozí a kravské výrobky z ekofarmy ve Hvozdu, které mají biocertifikát, navázali jsme spolupráci s firmou Syrmex, která nám dodává nejrůznější sýry, včetně Vršatce, což je vlastně slovenský parmezán,“ vysvětlila majitelka obchodu Gábina Frgálová. Úroda podle ní nabízí rovněž i ekologickou drogerii.

Výše zmíněná vejce chilských slepic odebírá obchod z ekofarmy ve Hvozdu. Chilské slepice neboli araukany pochází z Chile a byly objeveny u indiánů kmene Arakánů. Od nich byl odvozen i název plemene. Z Jižní Amery se pak toto plemeno rozšířilo do dalších zemí včetně Evropy. Většího rozšíření dosáhlo asi před 30-40 lety.

Mimo tyrkysově zbarvených (modrozelených) vajec mají araukany ještě další zvláštnosti - péřové ozdoby a bezocasost. Zvláštní je též barva běháků - vrbově zelená. Tyto zvláštnosti, spolu s tvarem těla i barvou skořápky, kladou na chovatele zvláštní nároky. Je třeba být vytrvalý a mít též patřičné odborné znalosti.Araukany produkují vejce se sníženým obsahem cholesterolu - jednou z příčin je asi to, že jejich vajíčka obsahují cholesterol nejen ve žloutku, ale částečně i v bílku a hlavně ve skořápce ve formě barviva. Skořápka vajec araukan je barevná i uvnitř.

A kdo z vás mnoha soutěžících vyhrál dárkový balíček Úrody z venkova? Šťastlivec v tomto případě mohl být pouze jeden a stala se jím Nikol Milerová z Krumsína. Gratulujeme! (red)

Poslat nový komentář