Architekt kritizoval územní plán, vyšetřuje ho profesní komora

Architekt kritizoval územní plán, vyšetřuje ho profesní komora
Foto změna pro prostějov

 

Opoziční zastupitel a architekt František Fröml z Prostějova kritizoval nesrovnalosti ohledně územního plánu a nyní za to čelí disciplinárnímu vyšetřování komory architektů. Jeho korespondence s vedením města se dostala do kanceláře Knesl+Kynčl, která územní plán zpracovávala, a ta podala stížnost.

Fröml musel před pár dny na České komoře architektů v Praze vysvětlovat, jak to myslel s kritikou územního plánu města Prostějova. Ten zpracovávala brněnská kancelář Knesl+Kynčl, která tvrdí, že Fröml v rozporu s etickým řádem komory poškodil její dobré jméno.

„Mohu potvrdit, že dozorčí rada komory řeší kauzu ve věci územního plánu města Prostějov. Po obdržení podnětu zahájila disciplinární zjišťování,“ sdělila mluvčí komory Zuzana Hošková.

Rada může podnět shodit ze stolu, nebo ho předat Stavovskému soudu. Součástí spisu je přitom podle Frömla i jeho písemná korespondence s primátorem Prostějova Miroslavem Pišťákem a náměstkem primátora Zdeňkem Fišerem. Dopisy jsou opatřené razítky z podatelny radnice, do spisu je dodala kancelář Knesl+Kynčl. Někdo z radnice jí korespondenci poskytl, kdo ale sdělit nechce.

Fröml nakonec kvůli územnímu plánu podal trestní oznámení. PvNovinky informovaly http://pvnovinky.cz/magistrat/26047-prostejov-udal-zastupitel-kvuli-uzemnimu-planu

Zdroj idnes.cz

Komentáře

  Bohužel spravedlnost u nás stále pokulhává .

Když to nešlo domluvit se po dobrém, je třeba sáhnout po trestním oznámení ač to má pachuť udavače. Jenže udavač byl někdo jinýá, kdo těm brněnským architektům "naprášil" pana Ing.arch,Frömla. Je dobře, že to bude vyšetřeno, doufejme i odsouzeno a spravedlivě potrestáno. Když kolaice odmítá konsensus, společenskou dohodu, není jiné cesty k spravdlnosti.

Poslat nový komentář