Prostějovská nemocnice zahájí rekonstrukci dialyzačního oddělení a urgentního příjmu

Prostějovská nemocnice zahájí rekonstrukci dialyzačního oddělení a urgentního příjmu
ilustrační foto

Na nové a modernější prostředí se už brzy mohou těšit pacienti dialyzačního oddělení prostějovské nemocnice, která je členem skupiny AGEL. Nemocnice se už příští týden pustí do jeho rekonstrukce, která potrvá do poloviny října. Provoz dialýzy bude po tuto dobu částečně omezen. Kromě toho plánuje nemocnice také částečnou rekonstrukci urgentního příjmu. Celkově přijde investice na 3,5 milionu korun.

„Se stavebními pracemi započneme 13. srpna a předpokládáme, že rekonstrukce potrvá zhruba do poloviny října. Součástí přestavby bude úprava vstupu na oddělení, výměna podlahových krytin na dialyzačních sálech, ambulancích, v čekárnách a zázemí personálu,“ prozrazuje hlavní správce Středomoravské nemocniční Ing. Pavel Gottwald. „Kromě toho dojde ke kompletní výměně svítidel, tak abychom zvýšili kvalitu osvětlení ve všech prostorách dialýzy,“ doplňuje správce.

Provoz dialýzy bude po dobu rekonstrukce částečně omezen. „Věříme, že pacienti situaci pochopí a že jistý diskomfort během stavebních prací jim vynahradí celkově příjemnější prostředí na našem oddělení,“ dodala primářka hemodialyzačního oddělení MUDr. Eva Rozmánková s tím, že opravené oddělení jistě ocení nejen pacienti, ale také zdravotnický personál.

Kromě rekonstrukce dialyzačního oddělení se nemocnice příští týden pustí také do rekonstrukce urgentního příjmu. V tomto případě se bude jednat o dispoziční úpravy a během rekonstrukce k žádnému omezení provozu nedojde. „V současné době je urgentní příjem umístěn v prostorách, které původně měly sloužit jinému účelu a nejsou proto dispozičně úplně vhodné a logicky uspořádané. Provedením stavebních úprav se snažíme situaci alespoň částečně zlepšit,“ řekl k důvodům stavebních úprav urgentního příjmu ředitel Středomoravské nemocniční a Nemocnice Prostějov Ing. Tomáš Uvízl.

(red)

 

Poslat nový komentář