Veleslavínská opět na tapetě. Propadá se dlažba

Veleslavínská opět na tapetě. Propadá se dlažba
ilustrační foto archiv PvNovinky.cz

Jak PvNovinky informovaly, prostějovská stavba století, rekonstrukce Veleslavínské ulice, nakonec dospěla ke svému konci. Stavba započala 24.8.2016, hotova měla být do 30. 10.2016, stavbaři ji dokončili o víc než měsíc a půl později. Konečné vyúčtování s dodavatelem stavby ale stále není hotovo. A do práce se dali i právníci. Jenže firma je v insolvenci. 

Náměstek Zdeněk Fišer už před časem potvrdil, že výdělek firmy Stanix Projekt s.r.o., Zlín bude minimální. Denně jí totiž běží penále za nesplnění termínu. „Firma nedodržela termíny, které měla ve smlouvě a potom ty, které měla na odstranění nedodělků a závad. Celková výše smluvních pokut, které jim naběhly za tu dobu, je asi 1 780 000 korun,“ uvedl Fišer. Podle něj mělo město přitom platit za práci zhruba milion korun. Stavební firmě proto nezaplatí nic a peníze investuje do dalších oprav už jednou opravené ulice. "V této chvíli víme, že firma je v insolvenci a tak nemáme moc možností, že bychom viděli nějaké peníze. Věřitelů se do řízení přihlásilo hodně," konstatoval náměstek.

Veleslavínská tak i nadále doplácí na nekvalitně odvedenou práci. "Před domem se nám propadá dlažba, je to prostě odfláknuté," posteskla si jedna z obyvatelek. (ber)

 

Poslat nový komentář