Prostějovan ve francouzském vězení za pašování uprchlíků?!

Prostějovan ve francouzském vězení za pašování uprchlíků?!
ilustrační foto Červený kříž

Ve francouzském vězení údajně sedí již několik týdnů muž z Prostějova. Francouzská policie jej dle jeho vyjádření na sociální síti zadržela ve chvíli, kdy pašoval dva uprchlíky. Právě na sociální síti požádal své přátele o svoji finanční podporu. Soudy ve Francii totiž, dle jeho vyjádření tamtéž, nejsou nijak levné.

Na ambasádu ve Francii zaslala redakce dotaz, zda je právě o tomto případu ambasáda informovaná. Francouzské orgány na základě bilaterální smlouvy totiž informují zastupitelský úřad o trestné činnosti českých občanů pouze v případě, kdy skončí za mřížemi. Od francouzských orgánů obdrží osobní údaje, den zadržení, právní kvalifikaci a údaj o tom, ve kterém vězeňském zařízení se dotyčná osoba nachází. "Dostala se k nám informace, že ve Francii byl v minulých dnech zadržen český řidič, který pašoval dva migranty. Jedná se o občana Prostějova. Můžete nám sdělit, zda o tomto případu víte od francouzských úřadů a zda se na velvyslanectví obrátila rodina, nebo přímo zadržený muž", napsali jsme do Paříže.

Za ambasádu nám odpověděla Marie Mrázková následujícím způsobem: "Velvyslanectví je v kontaktu s rodinou muže, která si nepřeje případ medializovat". 

Za jakých okolností francouzské orgány muže zadržely, není jasné. (ber)

Poslat nový komentář