Mezi Olomoucí a Prostějovem bude jezdit více vlaků

Mezi Olomoucí a Prostějovem bude jezdit více vlaků
ilustrační foto internet

 

S platností nových jízdních řádů od 15. prosince tohoto roku začne na železniční trati v úseku mezi Olomoucí a Prostějovem jezdit více vlaků. Olomouckému kraji se podařilo rozšířit nabídku pro cestující o čtyři ranní a čtyři odpolední spoje. Ve špičkách tak budou mezi oběma městy jezdit vlaky přibližně v půlhodinových intervalech.

„Naším cílem je co nejvíce podpořit mobilitu pracovní síly, což je zásadní především v současné nelehké ekonomické situaci. Dalším důvodem je nabídka služeb pro mladé lidi, kteří dojíždějí za vzděláním,“ uvedl 1. náměstek hejtmana Alois Mačák.

Olomouc a Prostějov bude spojovat pět nových spěšných vlaků v obou směrech. Ráno pojede jeden, odpoledne pak zbývající čtyři. Cestující budou vozit dvě vlakové soupravy pojmenované Plumlov a Kosíř, které mají upozorňovat na turistické zajímavosti Prostějovska. Nové jízdní řády přinesou zlepšení komfortu také cestujícím mířícím z Olomouce do severních oblastí kraje. Linka Nezamyslice Prostějov Olomouc bude protažena přes Zábřeh až do Šumperka a budou na ní jezdit zánovní jednotky Regiopanter. Soupravy mají klimatizaci, zásuvku na elektřinu i bezdrátové připojením k internetu a jsou bezbariérové. (red)

Komentáře

Mačáku TY osle a co tak konečně dostavět D1

Poslat nový komentář