Volební lístky jsou tady

Volební lístky jsou tady
foto Ber

 

Čtyřiadvacet volebních lístků, které by mohly změnit osud občanů České republiky. Čtyřiadvacet stran a hnutí bude už v sobotu vědět, kdo uspěl a kdo propadl. O přízeň voličů bojují strany a hnutí známá i neznámá.

„Dnes jsem dostala do schránky obálku s volebními lístky a tak jsem je studovala. Musím říct, že o některých stranách či hnutích jsem nikdy neslyšela. Například o Dělnické straně sociální spravedlnosti či volebním bloku Hlavu vzhůru,“ řekla PvNovinkám Alena Vondrová. Stejného názoru je i Eva Frollová: “Nic mi neříká LEV 21, i další strany jako je Koruna Česká.“

Většina oslovených bude vybírat podle osobností, rozhodující je pro ně i bydliště kandidáta. „Třeba paní Chalánkové si vážím jako odborníka, ale vůbec se neuvědomuji, zda tu pro nás něco udělala,“ řekl PvNovinkám Jiří M. Jana V. zase mrzí, že na kandidátce Strany zelených figuruje Jan Navrátil až na sedmém místě: “ Pan Navrátil toho po ekologické stránce udělal pro město strašně moc. Zná to zde a navíc nedělá nic pro vlastní obohacení. Jemu totiž na životním prostředí opravdu záleží.“ ODS zastupuje v politice nová tvář: "Možná zkusím toho Sokola, zdá se mi sympatický a když jsem se s ním potkal na mítinku, pěkně jsem si s ním popovídal", uvedl Josef K.

Jak to tedy v Prostějově dopadne, se město dozví stejně jako celá republika v sobotu odpoledne. Do té doby mají voliči dostatek času k prostudování kandidátek a zvolení dle jejich mínění nejlepší možnosti. (ber)