Volejbalistky Prostějova si spravily chuť extraligovým duelem

Volejbalistky Prostějova si spravily chuť extraligovým duelem
ilustrační foto

Po nešťastné páté porážce v turnaji Ligy mistryň ve švýcarském Curychu si potřebovaly hráčky VK Modřanská Prostějov zvednout sebevědomí a k tomu jim nabídl příležitost souboj 16. kola UNIQA extraligy. 

V krajském derby se Šternberkem si prostějovské volejbalistky skutečně spravily chuť, soupeře vyprovodily s debaklem za necelou hodinku.

 

VK Prostějov – Sokol Šternberk 3 : 0 (25:12, 25:16, 25:10)

Sestava Prostějov: 

Velikiy, Hrončeková, Popovič, Artmenko, Monzoni, Smák, libero Chlumská - Soares. Trenér: Miroslav Čada. 

 

Domácí VK Modřanská doslova smetly Sokol Šternberk, který se potácí na chvostu průběžného pořadí, z kurtu. Vyrovnaný alespoň v začátku byl pouze druhý set. Jinak podle očekávání suverénně kraloval vedoucí tým tabulky, který dalším vítězstvím znovu upevnil své postavení před pražským Olympem. Hráčky Šternberka měly až přílišný respekt z účastníka Champions League, čehož koncentrovaný domácí celek využil k pohodovému rozjezdu střetnutí. Až za stavu 10:2 se sokolky osmělily, zlepšily příjem i obranu v poli a dokázaly alespoň snížit nepříznivý stav prvního setu, jenže rozjetý Prostějov už se nedal zastavit. Druhý set byl mnohem vyrovnanější, šternberské volejbalistky šly dokonce do mírného vedení, ale domácí hráčky se z krátkého výpadku na přihrávce rychle vzpamatovaly a okamžitě znovu nahodily svůj typický rytmus. Hra zase nabrala jasný směr a dovedla domácí do konečného vítězství, když třetí set už šternberské hráčky viditelně rezignovaly.

„Z naší strany to bylo především o koncentraci a soustředění na každý míč. Chtěli jsme dělat co nejméně chyb, to se dařilo. Jasně jsme dominovali v útoku, i když Šternberk dobře přihrával náš spíše taktický servis. Celkově jsme utkání zvládli velmi kvalitně, nejvíc se prosazovaly Veronika Hrončeková s Annou Velikiy a Tali Artmenko,“ řekl po utkání asistent trenéra VK Modřanská Prostějov Ľubomír Petráš. „Dnešní soupeř neměl tak vysokou úroveň, my jsme dobrým výkonem splnily vítěznou povinnost,“ doplnila kapitánka Prostějova Solange Soares. 

Ve scénáři VK Modřanská je teď hlavním bodem poslední utkání Ligy mistryň, kdy v úterý 17. ledna změří domácí Prostějov síly s týmem Dinamo Kazaň. Utkání se hraje od 17 hodin v hale Sportcentra. Extraliga pak pokračuje v sobotu 21. ledna opět na hřišti Prostějova, soupeřem bude největší domácí rival Olymp Praha. Obě utkání slibují výborný volejbal, na který VK Modřanská Prostějov zve všechny fanoušky.           

(red)

Poslat nový komentář