Pražanky na prostějovské Modřanky nestačily

Pražanky na prostějovské Modřanky nestačily
ilustrační foto

Ačkoliv se očekávalo, že svedou prostějovské volejbalistky s aktuálním lídrem vyrovnaný boj, nestalo se tak. 

17. kolo UNIQA extraligy ovládly hráčky VK Modřanská Prostějov a porazily pražský Olymp na jeho vlastním hřišti. Vítězstvím si zvýšily bodový náskok v čele a prvenství po základní části.

 

Olymp Praha – VK Modřanská Prostějov 0:3

Sestava Prostějov: Horká, Hrončeková, Popovič, Artmenko, Monzoni, Smák, libero Chlumská – Soares

 

Zpočátku rovnocenný boj se zvrhl v momentě, kdy prostějovské hráčky dorovnaly bodovou ztrátu a následně svému soupeři utekly sérií šesti bodů a další sérii, tentokrát pětibodovou, si zajistily vítězství v prvním setu. Pražanky se rozhodně nevzdávaly a hru zdramatizovaly vyrovnáním čtyřbodové ztráty a následně i svým průběžným vedením. Kvalitu své hry však neudržely a tak i konec druhého setu patřil hráčkám VK Modřanská Prostějov. To způsobilo, že soupeřky z Prahy se už na odpor nezmohly. Třetí set tak dospěl k rychlému konci za hlasité radosti prostějovských fanoušků, kdy VK Modřanská porazilo Olymp Praha na jeho vlastním hřišti. 

Výkon prostějovských hráček si pochvaloval i trenér Čada: „Jsem maximálně spokojený, celý tým podal výborný výkon. Olymp dva sety vzdoroval a potom odpadl pod tlakem naší kvalitní hry. Jako obvykle jsme soupeře předčili hlavně v útoku, kde se prosazovaly všechny holky na rozdíl od domácích, které po ofenzivní stránce táhla jediná Kvapilová.“

(red)

Poslat nový komentář