Další ligové vítězství

Další ligové vítězství
ilustrační foto

Další extraligový duel dokázaly prostějovské hráčky bez větších problémů zvládnout. Tradiční soupeř Modřanek, brněnské Královo pole, uhrál jediný set a domácí děvčata vyhrála zápas poměrem 3:1.

První set začal lépe pro hosty, když si brněnské hráčky si vytvořily náskok 2:4. Poté ale začala podávat Popovičová a prakticky rozhodla první set, když vypracovala náskok 9:4. Domácí děvčata vedení během setu udržela a konečný výsledek byl 25:17.

Druhé dějství bylo vyrovnanější. Hostující tým naprosto zlepšil hru, a to jak na příjmu, tak v přesnějším zakončení. Závěr setu byl ale stejný jako první a skončil i stejným poměrem 25:17.

Ve třetím setu se projevilo zlepšení hostujícího celku naplno. Hned v úvodu odskočili brněnské hráčky na rozdíl čtyř bodů. A tento náskok se postupem času stále navyšoval až na konečnou porážku 16:25.

Naštěstí stejně jako v posledním utkání s pražským Olympem dopadl čtvrtý set výhrou hanáckého celku. Hned prvních pět bodů tohoto setu si připsaly Modřanky. A tento náskok se postupně zvyšoval až na 20:9. Hostující hráčky zabraly a odvrátily tak hrozící debakl. Otočit vývoj ale nedokázaly a set skončil stejně jako dva první 25:17.

 

Sestavy:

Prostějov: Smák, Horká, Hrončeková, Popovič, Artmenko, Monzoni, libero Velikiy - Košická. Trenér: Miroslav Čada. Brno:Vincourová, Širůčková, Tobiášová, Staňková, Svobodníková, Michalíková, libero Melichárková – Jiroušková, Toufarová. Trenér: Ondřej Marek.

 

-vil-

Poslat nový komentář