Český pohár popáté v Prostějově!

Český pohár popáté v Prostějově!
ilustrační foto

Finále Českého poháru 2011/2012, které se odehrálo na olomoucké palubovce SK UP Olomouc, měly v moci hráčky VK Modřanská Prostějov. Přestože v posledních dnech odehrály dva důležité zápasy, soupeřům demonstrovaly svou sílu a výhru měly zaslouženou.

Ačkoliv úvod prvního setu patřil hostujícím Modřankám, za stavu 3:6 povzbudila své domácí družstvo Honková výborným servisem, který olomoucké družstvo doslova nakoplo. Domácímu družstvu pomohl výborný útok a také chyby v příjmu a útoku prostějovských hráček. Až pak se Modřanky sebraly a v závěru prvního setu si pohlídaly koncovku, které je dovedla k získání prvního setu za stavu 25:21.

Úvod druhého setu patřil domácímu družstvu a stav se změnil až po několika efektních útočných akcích. VK Prostějov stupňoval svůj tlak a zvyšoval svoji převahu. I druhá koncovka patřila Modřankám. Skóre 25:13 jasně naznačilo celkovou převahu VK Prostějov nad vysokoškolačkami.

Úvod třetí sady přinesl překvapení v podobě čtyřbodového náskoku SK UP Olomouc. Naše holky se však rychle vzpamatovaly. Jistým krokem si vykročily pro vítězství i v této části hry. Prostějovačky derby ukončily ještě dříve, než se čekalo a to za stavu 25:10 pro ně. 

Při slavnostním ceremoniálu byly oceněny tři nejlepší hráčky a předána pohárová trofej, kterou z rukou šéfa Českého volejbalového svazu Zdeňka Haníka převzala kapitánka Modřanek Solange Soares.

(red)

Poslat nový komentář