Hanácké volejbalové derby jednoznačnou záležitostí pro Prostějov

Hanácké volejbalové derby jednoznačnou záležitostí pro Prostějov
ilustrační foto

Volejbalistky VK AGEL Prostějov vstoupily do semifinálového boje UNIQA extraligy zápasem s SK UP Olomouc. Tradiční hanácké derby bylo fanoušky volejbalu očekávané s napětím a čekal se  přinejmenším vyrovnaný zápas. Ale ani tentokrát se nenechaly prostějovské hráčky zaskočit a smetly vysokoškolačky naprosto hladce.

Začátek prvního setu začal domácí VK AGEL rozpačitě, ale hráčky se rychle zkoncentrovaly a dostaly se do své herní pohody. Do skóre 14:13 byla hra vyrovnaná, pak však zaúřadovaly pod sítí obhájkyně titulu a zatímco UP Olomouc docílilo do konce setu pouhých dvou bodů, domácí hráčky dotáhly set do vítězného konce. Také na začátku druhého setu držely vysokoškolačky s domácím úderným týmem krok, pak však znovu propadly do letargie, chybovaly a umožnily tak domácím šampionkám lehce bodovat. Naprosto stejně se odvíjel i třetí set, což znamenalo jednoznačné vedení Prostějova a v konečném součtu vítězství 3:0.  

 

VK Prostějov – UP Olomouc 3 : 0 (25:15, 25:13, 25:10)

Sestava Prostějov: 

Horká, Hrončeková, Popovič, Velikiy, Monzoni, Smák, libero Chlumská. Trenér: Miroslav Čada. 

 

„Olomouci se nedařilo podání tolik, aby nás dostala pod tlak, a tím pádem bylo utkání jednoduché. Žádná hostující útočnice nám nedělala větší problémy, proto se zrodil tak jasný výsledek. Na naší straně nejvíc bodovaly Sanja Popovič s Míšou Monzoni, celý tým hrál s velkou chutí. Od Vánoc holky poprvé dostaly o víkendu dva dny v kuse volno a bylo na nich vidět, že jim odpočinek prospěl. Nabraly novou energii i zmíněnou chuť do volejbalu, díky tomu měl náš dnešní výkon kvalitní parametry,“ řekl po utkání trenér Miroslav Čada. „Holky dnes zahrály přesně tak dobře, jak měly. Chceme držet kvalitu až do konce sezóny, v přípravě na tom pořád pracujeme a tentokrát se nám i podařilo plně koncentrovat na vlastní výkon. Podle toho utkání vypadalo, jen začátek byl trochu vyrovnaný. Jakmile jsme šly do vedení, probíhalo už všechno v pohodě a vývoj jsme měly pod kontrolou,“ doplnila kapitánka Solange Soares.     

(red)

Poslat nový komentář