Volejbalistky dělí jediné utkání od titulu

Volejbalistky dělí jediné utkání od titulu
ilustrační foto

Druhé střetnutí finálové série volejbalové UNIQA extraligy žen bylo daleko vyrovnanější. Mladé hráčky Olympu Praha ze sebe setřásly zbytečný respekt před úřadujícími šampionkami, který je svazoval v prvním utkání, a vypnul se na vlastní palubovce k výbornému výkonu. Prostějovský tým musel vynaložit maximální úsilí, aby prodloužil víc než tři roky trvající neporazitelnost. 

Doma hrající Olymp vstoupil do druhého duelu daleko sebevědoměji. I když je opět brzdily vlastní chyby, kterých dokázal Prostějov využít, držely se zuby nehty a nedaly svou kůži zadarmo. Prostějovské hráčky držely svůj vysoký standard a skvěle opět hrála zejména nahrávačka Kubínová. Svou krizovou chvilku si hostující AGEL vybral ve druhém setu, který po vyrovnaném boji vyšel lépe domácím. Vyhraný set dodal děvčatům hrajícím pod domácí sítí další dávku sebedůvěry, díky níž předváděly výborný volejbal. Svou bojovnost dokázaly však i hráčky Prostějova, které vylepšeným výkonem vždy dokázaly udržet těsné vedení a dotáhnout zbývající dva sety do vítězného konce. 

 

Olymp Praha – VK Prostějov 1 : 3 (20:25, 25:23, 24:26, 23:25)  Stav série: 0:2. 

Sestava Prostějov: 

Velikiy, Monzoni, Kubínová, Horká, Hrončeková, Popovič, libero Chlumská – Soares, Smák, Jovanovič. Trenér: Miroslav Čada.

 

„Dnes jsme viděli nejkvalitnější utkání v celém extraligovém ročníku. Olymp hrál po všech stránkách výborně a tím to pro nás bylo hodně těžké. Soupeř vědom si šance využít domácího prostředí celý zápas agresivně podával, dobře útočil a způsoboval nám velké problémy na přihrávce. My jsme nakonec uspěli díky mírně lepšímu útoku i bloku, klíčový pro konečný výsledek byl obrat v závěru třetí sady včetně dvou odvrácených setbolů. I když se holkám místy nedařilo podle představ, bojovaly a za zvládnutí takto náročného střetnutí zaslouží pochvalu. Herně nejlépe – hlavně po útočné stránce – se tentokrát prezentovala jednoznačně Anna Velikiy.“ uvedl po utkání trenér Miroslav Čada. A kapitánka týmu Solange Soares jeho slova potvrdila: „Jsme moc rády, že se nám povedlo tento těžký zápas vyhrát. Olymp předvedl velmi kvalitní výkon, proti nám určitě nejlepší v celé sezóně, a za to zaslouží ocenění. My jsme měly ve druhém setu výpadek na přihrávce, který nás rozhodil. Naštěstí jsme dokázaly skládat těžké útoky, což nás zachránilo. Celkově šlo o hodně náročné utkání vysoké úrovně.“

Finále vyvrcholí v pondělí 23. dubna v hale Sportcentra v Prostějově. Zápas začíná v 17 hodin a pokud Prostějov potvrdí svůj vysoký standard, může slavit už čtvrtý titul mistryň za sebou.   

(red)

Poslat nový komentář