V Prostějově bude opět evropský volejbal

V Prostějově bude opět evropský volejbal
ilustrační foto

Zatímco basketbalisté teprve v sobotu zavřeli vrátka za letošním ročníkem extraligy, management VK AGEL Prostějov již  intenzívně připravuje sportovní sezónu 2012/2013. Radostným impulzem k tomu bylo i zařazení prostějovského volejbalového týmu do evropské soutěže Champions League. Prostějovští fanoušci se mohou opět těšit na vrcholový volejbal.  

Minulý týden obdrželo vedení VK AGEL Prostějov potvrzení o účasti v Lize mistryň od Evropské volejbalové federace, opět vstoupí do soutěže na divokou kartu. Volejbalová Champions League doznala oproti letošnímu ročníku několik změn, tou hlavní je, že se rozšířil počet družstev – do soutěže bude nasazeno 24 mistrovských týmů, což je o 4 víc. Postupový klíč do play off ještě není daný, slavnostní losování do základních skupin proběhne 29. června ve Vídni. 

„Teprve tam se také vyjasní rozdělení klubů do jednotlivých losovacích košů. Zatím vždy jsme coby držitel divoké karty figurovali až v tom nejnižším čtvrtém, ale protože letos tuhle výsadu dostalo hned devět oddílů, můžeme se teoreticky ocitnout i ve třetím koši. Všechno se teprve uvidí, každopádně postoupit do play off bude v tvrdé konkurenci jako obvykle nesmírně náročné,“ uvedl sportovní ředitel VK AGEL Prostějov Peter Goga.     

(red)

Poslat nový komentář