Prostějovské volejbalistky stále neporaženy

Prostějovské volejbalistky stále neporaženy
ilustrační foto

 

V pátek 2.11. čekal volejbalistky už 3. zápas tento týden. Trenér tedy už dopředu hlásil, že bude více střídat, aby se na hřišti neprojevila únava hráček. Hrálo se v Prostějově proti SK UP Olomouc, se kterou mají domácí lepší zápasovou bilanci. Poslední zápas, který byl přátelský vyhrál Prostějov 5:0. Trenér domácích, ale varoval, že Olomouc se od té doby zlepšila a tedy ji hlavně nesmí PV podcenit. Volejbalistky předvedly pohlednou hru a často napínavé výměny. To ale bylo vidět pouze v prvním setu, který nakonec vyhrála Olomouc. Utkání nakonec skončilo 3:1 pro domácí.

Do zápasu vstoupila Olomouc s nasazením a chutí předvést, že může vyhrát. Prostějov trpěl hlavně dobrými bloky a útoky z výšky soupeřek. Olomouc tak vedla i 10:6. Po sérii 4 bodů Prostějova v polovině setu se skóre otočilo na 13:12 pro domácí. Vedení si drželi domácí skoro do donce, 23:20. Hosté ale zvládli otočit a set vyhráli 26:24.

Do druhého setu lépe vstoupila Olomouc, 4:1. Toto vedení, ale neudržela a set nakonec prohrála 25:15.

Třetí set znovu začali lépe hostí. Jejich vedení 4:2, ale Prostějov otočil během jediného podání, podávala Gomes. Stav 3. setu tedy byl 15:4. Domácí poté těžili hlavně z úspěšných bloků a set vyhráli opět 25:15.

Poslední set začaly volejbalistky Prostějova lépe než předešlé a v polovině vedly 13:5. Svůj nádskok ještě zvýšily na 17:6 a poté se už marně snažili stáhnout nádskok domácích volejbalistky z Olomouce. Set skončil 25:18 a utkání vyhrál Prostějov 3:1 na sety. Po 5-ti kolech extraligy je tedy neporažen a vede tabulku s nádskokem 6-ti bodů před Olympem Praha a Frýdkem-Místkem.

 

Sestavy:

VK AGEL Prostějov: Miletič, Hrončeková, Hippe, Gomes, de Assis, Vincourová, libero Chlumská

Trenér: Miroslav Čada

SK UP Olomouc: Košická, Silva, Vanžurová, Kojdová, Rutarová, Tinklová, libero Maléřová – Honková, Nachmilnerová, Uhrová

Trenér: Jiří Teplý

Rozhodčí: Kovář, Grabovský 

Diváci: 500 

 

Poslat nový komentář