VK Modřanská svedla souboj o čelo tabulky

VK Modřanská svedla souboj o čelo tabulky
ilustrační foto

 

V 8. kole UNIQA extraligy žen se utkala dvě družstva, jež v dosavadním průběhu soutěže  neztratila ani bod. Po souboji s PVK Olymp Praha už to platí jen pro úřadující mistryně a obhájkyně titulu z Prostějova. 

 

VK Prostějov – Olymp Praha 3 : 0 (25:17, 25: 23, 25:17) Sestava VK Modřanská Prostějov:

Velikiy, Tomášeková, Horká, Artmenko, Hrončeková, Kubínová, libero Chlumská – Soares, Monzoni. Trenér: Miroslav Čada.

Utkání přesáhlo pouze pět minut přes hodinu a mělo jednoznačný průběh. Jen ve druhém setu Pražanky domácí hráčky pozlobily, ve třetím setu už prostějovské volejbalistky hostujícímu týmu nedovolily tolikrát bodovat a nakonec se radovaly z celkového vítězství. Zápas se hrál po víc než čtrnáctidenní reprezentační přestávce, ale prostějovská děvčata neztratila nic ze své výborné formy. Kubínová dobře rozdělovala nahrávky, Chlumská skvěle ovládala pole a trojice Velikiy, Hrončeková, Horká bodovala v útoku. Ve třetím setu vystřídala Horkou kapitánka Soares, což se projevilo na údernosti útoku.

„Předem bych vyzdvihl dnešní počet diváků, kterých do hlediště přišlo nejvíc v letošní sezóně. Domácímu týmu se před takovou návštěvou hraje samozřejmě dobře. Střetly se dva aktuálně nejlepší celky extraligy a proto dorazilo tolik fanoušků, čehož si ceníme a vnímám to jako velmi pozitivní věc. Co se týká samotné hry, byli jsme lepší ve všech činnostech kromě přihrávky, kde jsme měli problémy. Olymp dost odvážně podával na hraně rizika a pokud mu to vycházelo, dostával nás pod tlak. Z toho důvodu došlo k hodně vyrovnanému druhému setu, jinak jsme ale měli navrch především v útoku. A mám radost, že jsme mohli zařadit do sestavy i novou posilu Monzoni,“ zhodnotil průběh utkání trenér Miroslav Čada.   

(son, jap)

Poslat nový komentář