Další vítězství VK Modřanská bez ztráty setu

Další vítězství VK Modřanská bez ztráty setu
Trenér Čada má plnou hlavu starostí nad chybějící smečařkou.

Prostějovský volejbalový tým se pondělním zápasem s KP Brno představil televizním divákům. Ostudu si zcela jistě nestřihl, i když to nebylo tak suverénní vítězství, jak jsou fanoušci zvyklí. Mladý tým soupeřek pěkně kousal, ale hostující Prostějov nakonec uhájil vítězství bez ztráty setu.

KP Brno – VK Prostějov 0 : 3 (25:16, 25:19, 25:23)

Sestava : Velikiy, Monzoni, Horká, Artmenko, Hrončeková, Kubínová, libero Chlumská. Trenér: Miroslav Čada.

V dalším kole UNIQA volejbalové extraligy žen narazil prostějovský VK Modřanská na tým Královo Pole z Brna. Vítězství bez ztráty setu se zdá být jednoznačné, ale favoritky z Prostějova odváděly výkon mistryň jen v prvním setu. Do druhého nastoupily nezkoncentrované a domácí hráčky toho dokázaly rychle využít k několikabodovému vedení. Přesto dokázaly prostějovské hráčky nepříznivý výsledek otočit a dotáhnout i druhý set do vítězného konce. Nejdramatičnější byl třetí set, kdy Brňanky ztratily vítězství v samotném závěru.

„Bohužel se nám vůbec nedařily přihrávky. Vidím to obecně jako velký problém ženského volejbalu. Jsou to patrně resty z mládí, dnes rozhodně servis převyšuje přihrávku, což není dobře. Dnes jsme už asi víc myslely na utkání v Kazani. Je favoritem utkání  a my chceme být dobře připraveni a důstojně vstoupit do soutěže evropského poháru,“ řekl po utkání před televizními kamerami trenér Miroslav Čada.

K utkání se vyjádřila i hvězda tohoto duelu Helena Horká, která v Brně s volejbalem začínala: „Dnešní utkání bylo jak na houpačce. Vrátila jsem se do haly, kde jsem začínala, bylo to příjemné, tato hala je hodně zvláštní, ale hrálo se mi dobře. Náš tým by měla co nejdřív posílit nová smečařka, abychom byly na utkání v Kazani kompletní.“

Tím narazila na problém VK Modřanská. Z Prostějova odešla za lepším angažmá Tina Lipicer-Samec. Prostějovský tým proto hledá adekvátní náhradu na postu smečařky a musí tento problém vyřešit bleskově, v rozjeté sezóně to není zrovna moc příjemné. Už za devět dní ve středu 30. listopadu totiž sehraje zahajovací utkání v evropské soutěži Champions League v Polsku s týmem Dinamo Kazaň.                               (jap)

Poslat nový komentář