Volejbalistky vezou bod z Ruska!

Volejbalistky vezou bod z Ruska!
ilustrační foto

Volejbalistky VK Modřanská Prostějov mají za sebou první utkání evropského poháru mistrů. Hned první střetnutí jim postavilo do cesty favorita celé soutěže – ruské mistrovské družstvo Dynama Kazaň. Navíc se utkání hrálo na domácí půdě soupeře. 

Přestože snad nikdo nečekal zázrak, VK Modřanská odehrála s favorizovanými soupeřkami dva skvělé sety a svedla vyrovnanou bitvu s výsledkem 3:2. Podle pravidel této evropské soutěže získaly prostějovské mistryně cenný bodík do tabulky základní skupiny.  

 

Dynamo Kazaň – VK Prostějov 3 : 2 (23:25, 20:25, 25:18, 25:15, 15:11)

 

Sestava VK Modřanská Prostějov: 

Horká, Hrončeková, Popovič, Velikiy, Monzoni, Smák, libero Chlumská – Soares, Kubínová, Tomášeková, Artmenko. Trenér: Miroslav Čada.

 

Prostějovské hráčky překvapily svého soupeře výhrou v úvodních dvou setech. Utkání se vyvíjelo nadějně a stav 0:2 byl pro ruské mistryně zdrcující. Dokázaly však zvednout hlavu a obrátit celé utkání ve svůj prospěch. V dalších dvou setech stav vyrovnaly a přišel na řadu tiebreak. Rozjeté Rusky už nikdo nezastavil a tak završily utkání výsledkem 3:2 po víc než dvouhodinové bitvě. Střetnutí přineslo vynikající a divácky atraktivní volejbal a pro prostějovský klub cenný bod. 

„Ve dvou prvních setech jsme podali vynikající výkon a díky tomu máme po výsledku 2:3 bod, který má ze hřiště Kazaně ohromnou hodnotu. Jestli mě přece jen trochu nemrzí porážka z tak slibně rozehraného utkání? Vždy záleží i na kvalitě soupeře, jež byla v dnešním případě hodně vysoká. Dvě sady jsme dokázali využívat chyb Dynama, které od třetího setu podstatně zvedla střídající nahrávačka Babešina. Hlavně díky ní se výrazně zlepšil domácí útok v čele s Gamovou, Kazaň šla dost nahoru i obranou a tím, jak nás zatlačila podáním. V podstatě neustále jsme pak prohrávali, jediná šance svitla v tiebreaku po snížení na 12:11. Ale rozhodně si nemáme co vyčítat, nebyly tam žádné promarněné šance na vítězství. Myslím, že celkově byl k vidění výborný volejbal a my si musíme těsné prohry moc vážit. Dosáhli jsme skvělého dílčího úspěchu, na který potřebujeme navázat v dalších zápasech. Za výkon zaslouží pochvalu celý tým, zvláště pak nejlepší trojice Sanja Popovič, Helena Horká a Monika Smák,“ zhodnotil utkání trenér Miroslav Čada. 

V sobotu čeká VK Modřanská extraligové utkání v Olomouci a ve středu 7. prosince se pod sítí v hale Sportcentra představí švýcarské mistryně z Curychu. Utkání Champions League začíná v 18 hodin.    

(red)

Poslat nový komentář