Volejbalistky uhájily čisté konto se Slávií

Volejbalistky uhájily čisté konto se Slávií
ilustrační foto

V utkání 12. kola UNIQA volejbalové  extraligy žen čekalo VK Modřanskou domácí střetnutí se Slávií Praha. Herní trápení pokračovalo i v tomto utkání, když si domácí vybraly slabou chvilku ve druhém setu.

 

VK Prostějov – Slavia Praha 3:0 (25:14, 27:25, 25:15)

Sestava VK Prostějov: 

Horká, Hrončeková, Soares, Velikiy, Monzoni, Smák, libero Chlumská – Popovič, Tomášeková. Trenér: Miroslav Čada

 

Po evropské prohře s Curychem a ne moc vydařeném pohárovém utkání v Přerově (3:1), potřebovaly hráčky VK Modřanská nabrat zpět herní pohodu. Mladé Slávistky jim v tom zpočátku vůbec nebránily, protože pod tlakem často chybovaly. Domácí tým neměl žádné potíže s přihrávkou, tím pádem rozvíjel pestré útočné kombinace. Hladce získaná úvodní sada jakoby Modřanky ukolébala a hned v nástupu do druhého setu předvedly šňůru laciných hrubek, které zaplatily ztrátou bodů.  Až za hrozivého stavu 9:17  zabraly a dokázaly výrazné osmibodové manko zlikvidovat a následné drama na druhý pokus úspěšně zakončit. Téměř získaný a nakonec ztracený set hostující Slávii srazil dolů, prostějovské družstvo se naopak vrátilo k jistému výkonu z první sady a utkání zakončilo vítězně.

„Náš program je teď hodně nacvakaný, už druhý týden po sobě hrajeme tři zápasy plus cestování k tomu. Proto do každého utkání nastupujeme v jiné sestavě a snažíme se tím rozložit síly na víc holek. Dneska nám vůbec nevyšel začátek druhého setu, kdy jsme se dostali pod tlak na přihrávce a soupeř hrál výborně z protiútoku. Důležité je, že to mančaft po prostřídání zvrátil a zvládl těsnou koncovku. V ostatních dvou sadách jsme měli průběh jednoznačně pod kontrolou,“ okomentoval průběh utkání asistent trenéra Ľubomír Petráš. „Musíme být rády, že jsme tohle utkání po tak těžkém týdnu zvládly. Jako obvykle v lize se dva sety vyvíjely jasně pro nás a jeden byl krizový, málem jsme jej ztratily. Pozitivní je, že se to nakonec podařilo otočit. Měly bychom však být schopné se plně soustředit celý zápas. Teď musíme rychle nabrat síly a co nejlépe se připravit na Sopoty,“ připojila se kapitánka prostějovských volejbalistek Solange Soares.     

(red)

Poslat nový komentář