Volejbalistky v odvetě neuspěly

Volejbalistky v odvetě neuspěly
ilustrační foto

Ani ve svém čtvrtém utkání v Champions League neokusily prostějovské volejbalistky vítězství. Do první odvety v základní skupině nastoupily doma proti družstvu Atom Sopoty, se kterým prohrály před týdnem v Polsku. Ani pod domácí sítí se nedokázaly hráčky VK Modřanská prosadit, neuhrály ani set.

 

VK Modřanská Prostějov – Atom Trefl Sopoty 0 : 3 (21:25, 25:27, 17:25)

Sestava VK Prostějov: 

Smák, Horká, Hrončeková, Popovič, Velikiy, Monzoni, libero Chlumská – Soares, Kubínová, Košická, Artmenko. Trenér: Miroslav Čada.

Po úvodním míči vzdaly hráčky i diváci minutou ticha poctu zesnulému exprezidentovi Václavu Havlovi. Pak už se rozhořela bitva prvního setu, který byl vyrovnaný až do koncovky, kterou lépe zvládly Polky. Velké drama se rozhořelo ve druhém setu, kdy po vyrovnaném boji měly prostějovské hráčky na své straně tři setboly, ale nedokázaly set dotáhnout do vítězného konce. Po špatné koordinaci rozhodčích byl připsán rozhodující bod soupeři a Sopoty si připsaly vítězství i ve druhém setu. Tato nešťastná koncovka se podepsala na psychice domácích, zato soupeřkám dodala novou energii a chuť. Za stavu 5:1 se však dokázal Prostějov zvednout a dotáhl utkání do vyrovnaného stavu 6:6. To však bylo vše, od tohoto okamžiku jakoby se domácí Polkám odevzdaly a dopřály soupeřkám dostatek prostoru pro úderné útoky a zisk setu i celého utkání. Jednou z nejlepších hráček pod sítí byla Corina Ssuschke-Voigt, která odehrála v angažmá Prostějova  dvě sezóny. V roce 2009 pak přestoupila právě do Sopot.   

„Myslím, že v prvním a druhém setu jsme hráli solidně a vyrovnaně v obraně i útoku. Po nešťastné koncovce ve druhém setu jsme propadli a zápas se odvíjel ve prospěch Sopot. Prohru jsme si zavinili sami, byli jsme méně technicky zdatní než soupeř. Dnes se na hře projevila špatná obrana na síti. Situace je teď pro nás těžší, pohybujeme se už spíš v oblasti teorie,“ uvedl po utkání trenér Miroslav Čada.  VK Modřanská tak zůstává s jediným bodem na posledním místě tabulky základní skupiny C.     

(jap)

Poslat nový komentář