Z Vrahovic děláte ghetto, zlobí se místní

Z Vrahovic děláte ghetto, zlobí se místní
Foto ber
Další fotky: 
Z Vrahovic děláte ghetto, zlobí se místní
Z Vrahovic děláte ghetto, zlobí se místní

Dvě ubytovny v Pujmanově ulici, ubytovna v ulici Za Drahou. A další by měla vyrůst v Prešovské ulici, v zástavbě nových rodinných domů. Obyvatelé Vrahovic jsou rozlobení. Jejich bydliště se podle nich mění v ghetto.

„Napřed to byly ubytovny na Pujmanové, kam se postupně nastěhovali ti, které označujeme jako nepřizpůsobivé. To, co zde provádějí, výrazně ovlivňuje kvalitu našeho žití. Před několika lety se v další ubytovnu změnilo bývalé Intergeo v ulici Za Drahou, které je plné dělníků. Ani oni nejsou zrovna dobrými sousedy. A teď se úplně náhodně dozvíme, že by se zde měla postavit další ubytovna. A město k tomu nemá co říct,“ zlobí se Martina H.

Redakce proto oslovila magistrát, co o výstavbě ví on. Prvotní odpověď mluvčí Anny Kajlíkové byla lakonická. „Podle zjištěných informací město Prostějov nepřipravuje žádnou investiční akci v ulici Prešovská ve Vrahovicích,“ konstatovala. „Probíhá územní řízení a stavební úřad celou věc posoudí především dle § 90 stavebního zákona tak, jak je jeho povinností,“ doplnila následně mluvčí stanovisko Stavebního úřadu Magistrátu města Prostějova.

Místním tedy nezbývá, než na plánovanou výstavbu dohlédnout z pozice dotčených osob.

"Rozčiluje mne, jak pořád posloucháme, že se do Vrahovic investuje. Třeba v souvislosti s koupalištěm, které se opravuje pro nás, jako kdyby tam z města nikdo nechodil. Ale o tom, že zde bydlí pořád víc těch, o které magistrát nestojí, se mluvit nebude,“ dodala paní Martina. 

Ubytovnu má stavět soukromá osoba na svém vlastním pozemku. (ber)

Komentáře

Stavební úřad povolí všechno.

Nerozumím tomu, proč se Vrahovice neosamostatnily tak jako kdysi Držovice. Podle mého by to bylo pro ně nejlepší řešení.

Vrahovice GHETTO už jsou s tichým souhlasem města na čele s Raškovou!

Poslat nový komentář