Pozor na železniční výluku v trase Olomouc – Prostějov!

Pozor na železniční výluku v trase Olomouc – Prostějov!
ilustrační foto

Správa železniční dopravní cesty, s.o. vyhlásila výluku traťové koleje v úseku Olomouc – Prostějov.

V trase Olomouc – Prostějov je ve dnech od 23. května, 7:00 hod. do 27. května, 15:00 hod., vyhlášena železniční výluka. České dráhy, a.s. po dobu výluky všechny vlaky ve vyloučeném úseku nahradí náhradní autobusovou dopravou. 

Všechny vlaky budou nahrazeny náhradní autobusovou dopravou v úseku Olomouc hl.n. – Prostějov hl.n. a opačně. 

Vlak Os 3711 (tj. spoje 3711 a 1) je nahrazen autobusy 23. 5. již před zahájením výluky. Vlak Sp 1622 je nahrazen autobusy poslední den výluky i po jejím ukončení. Všechny rychlíky a vlak Sp 1638 jsou nahrazeny v úseku Olomouc – Prostějov – Nezamyslice a souběžně vedeny odklonem přes Přerov. Za osobní vlaky jsou na vybraných spojích dvě linky náhradní autobusové dopravy, jedna přímá Olomouc hl.n. – Prostějov hl.n. a opačně (bez zastavení, označena písmenem R) a jedna zastávková. 

Návazné vlaky jsou pouze ty, které odjíždějí 7 minut po pravidelném příjezdu spoje náhradní dopravy dle výlukového jízdního řádu. U ostatních spojů není přípoj garantován. Z důvodu odlišné jízdní doby bude po dobu výluky platit odlišný výlukový jízdní řád náhradní autobusové dopravy, věnujte zvýšenou pozornost při plánování cesty po této trati. 

Ve všech spojích náhradní autobusové dopravy, které nahrazují rychlíky, bude zajištěna přeprava jízdních kol dodávkovým automobilem v počtu cca 6 ks jízdních kol. 

S ohledem na počet autobusů náhradní dopravy je nutno u skupinových přeprav cestujících (školní výlety, turistické akce apod.) nahlásit požadavek na přepravu. Požadavek je nutno uplatnit alespoň dva pracovní dny předem, a to buď telefonicky, nebo e-mailem na Kontaktním centru Českých drah, a. s. – tel.: 840 112 113, e-mail: info@cd.cz. Na tomto pracovišti poskytnou bližší informace o organizaci dopravy po dobu výluky.

Umístění zastávek náhradní autobusové dopravy: Nezamyslice – před nádražní budovou Pivín – na křižovatce pod železniční stanicí Prostějov hl.n. – před nádražní budovou vlevo, stanoviště BUS¨G+H ¨ Vrahovice – na hlavní silnici, zastávka BUS ''Prostějov, Vrahovice, Hanačka“ Kraličky – rozcestí ke Kraličkám Vrbátky – zastávka BUS „Vrbátky železniční přejezd“ Blatec – u železničního přejezdu Kožušany – zastávka BUS „Kožušany-Tážaly, křižovatka“ Nemilany – na zastávce MHD “Nemilany“ (konečná zastávka MHD) Olomouc – Nové Sady - na hlavní silnici, zastávka MHD '' Nové Sady, žel.zast.¨ Olomouc hl.n. – ulice Táborská, u východu z nového podchodu 

Informace k výluce jsou k dispozici také na www.cd.cz ve složce Vlakem po ČR - Jízdní řád - Traťové jízdní řády. Výlukový jízdní řád bude rovněž vyvěšen v dotčených stanicích a zastávkách.

Kompletní informace k výluce, včetně výlukového jízdního řádu, najdou cestující na stránkách www.cd.cz/omezeniprovozu. Případné dotazy zodpoví i operátoři zákaznické linky 840 112 113. (red)

 

Komentáře

Výborné - dálnice už omezena je, tak proč neeee i koleje!!! Super! Děkujeme !

Poslat nový komentář