Vzpěrači z Hané sklízí úspěchy

Vzpěrači z Hané sklízí úspěchy
Foto archiv Vzpírání Haná
Další fotky: 
Vzpěrači z Hané sklízí úspěchy
Vzpěrači z Hané sklízí úspěchy
Vzpěrači z Hané sklízí úspěchy
Vzpěrači z Hané sklízí úspěchy

V prvním pololetí roku 2018 se vzpěrači z Hané účastnili téměř všech ligových a mistrovských soutěží. Za tuto možnost vděčí finanční podpoře obce Náměšť na Hané a Olomouckému kraji. O úspěchu klubu Vzpírání Haná z.s. svědčí nejen to, že se pět členů nominovalo svými výkony na MČR žáků, juniorů a masters, ale i to, že si všichni nominovaní z MČR odváželi medaile.

"Z MČR staršíchá žáků si donesl zlato Jan Dobrý. MČR masters žen vyhrála absolutně Julie Švecová. Z MČR juniorů a juniorek do dvaceti let měla stříbro Anna Poláková a bronz Arnošt Vogel. Poslední v tomto pololetí bylo MČR juniorů a juniorek do sedmnácti let, odkud si Barbora Vanská odnesla bronz. V dalším pololetí nás čeká ještě MČR mladších žáků, MČR juniorů a juniorek do třiadvaceti let a MČR mužů a žen," popsala úspěchy Julie Švecová.

Na těchto soutěžích to nebyly snadné boje. Často medaile stála velké tréninkové i závodní úsilí a schopnost maximální koncentrace při posledním - rozhodujícím pokusu, který byl většinou novým osobákem. Čím těžší však je zisk medaile, tím větší radost a zážitek přinese jak závodníkovi, tak jeho trenérce a fanouškům. Mrazení podél páteře a zježené chloupky na zátylku mluví za vše. U závodů Arnošta Vogela, kdy po druhém neúspěšném pokusu šel skok o 12 kg nad základ (4 kg nad tréninkový osobák), a tím získal bronzovou medaili, tekly i slzy radosti.

Ač na mistrovských soutěžích členové Vzpírání Haná z.s. slaví úspěchy, v ligových soutěžích se zatím drží v pozadí. Je to tím, že členové jsou různých kategorií, a výkon patnáctiletých se nemůže rovnat výkonu mladých dospělých. Přesto ligové soutěže mají smysl jak pro motivaci závodníků, tak pro navázání a utužení vztahů uvnitř oddílu i s ostatními vzpěračskými kluby.

Noví členové stále přibývají, a tak již na podzim budou družstva silnější.

Některá družstva (liga juniorů a mužů) se letos nepovedlo sestavit, tedy členové i nadále hostují za spřátelený Holešov. Tam pomáhají získávat nejvyšší příčky.

Klub Vzpírání Haná z.s. se závodů nejen účastní, ale také je pořádá. "Druhou srpnovou sobotu proběhne již druhý ročník závodu 4 your PR v trhu technickém a dřepu s činkou. Oproti jiným závodům je rozdíl v tom, že nejsou pouze tři soutěžní pokusy na disciplínu, ale pokud závodník půjde PR (osobní rekord), může jít čtvrtý pokus, a ten mu bude uznán. Soutěže se mohou zúčastnit i nevzpěrači a rovněž jsou vítáni i diváci. Vítěz každé kategorie dostane pohár, první až třetí místo obdrží medaile a věcné ceny," dodala Julie. Pozvánka na událost s potřebnými informacemi bude včas na FB klubu https://www.facebook.com/vzpiranihana/ (red)

Poslat nový komentář