Omezování „rodičovského“ parkování je konec. Přispěl k tomu strážník

Omezování „rodičovského“ parkování je konec. Přispěl k tomu strážník
Foto ber
Další fotky: 
Omezování „rodičovského“ parkování je konec. Přispěl k tomu strážník

Na nešvar rozmáhající se v ulicích města Prostějova, kterým je neoprávněné parkování v zálivech u škol a mateřinek, si posvítili jak městští strážníci, tak i radní. Nesprávnému parkování tak budou bránit zákazové značky.

Na problém, který se objevil koncem minulého roku, upozornil okrskář Petr Sekanina. „Prováděl jsem kontrolu parkujících automobilů v takzvaných „parkovacích zálivech“ před ZŠ Jana Železného v ulici Jungmannova v Prostějově. Před dvěma z těchto „zálivů“ je umístěna dopravní značka „B29“ Zákaz stání. Před vjezdem na zbývající dva „parkovací zálivy“ žádná dopravní značka umístěna není. Tato místa jsou využívána k parkování obyvateli přilehlého sídliště, kteří zde v mnoha případech nechávají vozidla stát nejenom přes noc, ale i přes celý den,“ konstatoval Sekanina.
Jak se ukazuje, oba „parkovací zálivy“ tak neplní svoji prioritní úlohu, kterou je parkování vozidel rodičů vezoucích děti do školy.
„Opatření, které by mohlo pomoci, je prosté, a to osadit zbývající dva „parkovací zálivy“ dopravní značkou Zákaz stání a platnost této dopravní značky upřesnit dodatkovou tabulkou. V nočních hodinách pak může být „parkovací záliv“ dále využíván obyvateli sídliště,“ uvedl náměstek primátorky Pavel Smetana, který je za dopravní problematiku města Prostějova zodpovědný. Rada města Prostějova na svém posledním jednání instalaci omezujícího dopravního značení potvrdila. (Zdroj MMPv)

Poslat nový komentář