Můžeme čekat horké jednání zastupitelů?

Můžeme čekat horké jednání zastupitelů?
ilustrační foto

Zastupitelé se zítra sejdou, aby na svém 24. zasedání projednali čtrnáct předchystaných bodů. Projednávat budou řadu rozpočtových opatření, finančních podpor nebo několik majetkoprávních záležitostí.

 

Zítřejší jednání, které proběhne v jednací síni radnice, má dát odpovědi na čtrnáct bodů, které vzešly z jednání rady města. Ta zastupitelům předkládá k vyjádření témata jako například závěrečný účet města za rok 2012, rozhodnout musí také o tom, zda dají souhlas k omezení propagace hraní některých sázkových her a loterií. Řeč bude mimo jiné také o stavbě dlouho slibované cyklostezky na Žešov. Odsouhlasit nebo zamítnout by měli návrh radních na finanční injekci pro Azylové centrum, které stojí před finančními problémy. Neméně důležitým tématem bude úprava křižovatky Šárka – Jezdecká, kde by podle doporučení rady města, měl vzniknout v Prostějově zcela první, miniaturní rondel.

Novinkou, která se na programu jednání zastupitelů usídlí až do konce tohoto roku, je bod s názvem Galerie Prostějov – Manthellan, a. s.. Téma, které se beze sporu dá nazvat třaskavým, pravděpodobně značně rozbouří hladinu zítřejšího jednání zastupitelů. Primátor města Miroslav Pišťák, který chůzi pravidelně vede, je po operačním zákroku hospitalizován v nemocnici, a tak se dá předpokládat, že jeho zástupce, první náměstek Jiří Pospíšil bude čelit nejedné horké chvíli.(kaa)

Ilustrační foto: archiv

Poslat nový komentář