Aleš Melka: Mobilní masáže mají budoucnost

Aleš Melka: Mobilní masáže mají budoucnost
Foto archiv Aleš Melka
Další fotky: 
Aleš Melka: Mobilní masáže mají budoucnost

 

O Aleši Melkovi Pvnovinky psaly v souvislosti s jeho pomocí Zdeničce Kotyzové. Díky jeho masážím se dívce, potýkající se následky fatální autonehody, rapidně zlepšuje zdravotní stav. Pětatřicetiletý Aleš Melka je profesionál, své práci rozumí a dosahuje v ní díky neustálému vzdělávání velkých úspěchů. Navíc nabízí v Prostějově poměrně neznámou věc – mobilní masáže.

Jak jste se dostal k masážím?

Asi 10 let jsem se hodně aktivně věnoval potápění, věnuji se cyklistice a to silniční, ale i fitness odvětví tzv. indoorcyclingu nebo spinningu, rovněž se věnuji přípravě na akce typu extrémních cyklistických maratonů. Během každého období, kdy jsem aktivně sportoval, jsem se vždy dostal až na úroveň, kdy už bylo nutné hodně znát o lidském těle, o tom, jak funguje, co vydrží a jak jej napravit, když je něco špatně. Vyžadovalo to poměrně hodně zkušeností, nastudování informací a získání praxe. Tyto aktivity mě dovedly až k masážím samotným. Během jednoho z kurzů v rámci cyklistiky jsme měli seminář o regeneraci a masážích a já jsem si uvědomil, že to je obor, který je pro to, co mě baví a co dělám, jeden z nejdůležitějších. Že stále málo vím o tom, jak účinně tělo zbavit únavy po nějaké zátěži a jak s ním pracovat i v rámci prevence zranění. Začal jsem spolupracovat s jedním sportovním masérem z Brna, ke kterému jsem jezdil pracovat, učil jsem se masírovat, sbíral zkušenosti. Byla to pro mě velmi důležitá doba, masíroval jsem vrcholové sportovce, běžce, skokany. Tito lidé byli jak chodící atlas anatomie. Během masáží mi dělali výklad o tom, jak masáž cítí, jaký na ně má vliv, jaký sval či partii a jak namasírovat, aby účinek byl co nejlepší. Později jsem svoje vzdělávání rozšířil o další kurzy, složil jsem autorizovanou zkoušku z anatomie a mohl jsem začít masírovat. Doba, kterou sbírám informace a zkušenosti o tom jak funguje lidské tělo a jak mu tělo v rámci možností maséra či trenéra pomoct trvá již téměř 15 let. Mohu říct, že masáže dlouhou dobu nebyly tím hlavním, ale začal jsem se o ně zajímat, abych si spíše doplnil znalosti.

Nač se specializujete?

Dříve jsem masíroval v běžných studiích. Na specializaci, kterou dělám nyní, mne přivedla opět cyklistika, v rámci níž nechodí sportovci za mnou, ale já doprovázím je na závody u nás, po Evropě i mimo ni. Začal jsem si uvědomovat, že je hodně lidí, kteří na masáže chodí, ale možná ještě víc lidí, kteří na masáže nechodí, ale potřebují je. Rozhodl jsem se, že založím svoje podnikání na tom, že když klient nemůže přijet za mnou, přijedu já za ním. Tak vznikly Mobilní masáže Prostějov. Mezi moje klienty patří velmi zaměstnaní lidé, sportovci, lidé s jakýmikoliv pohybovými obtížemi, senioři, tedy velmi široká skupina lidí.

Jak fungují mobilní masáže?

Specializuji se na masáže, kdy si mě klient objedná, já k němu přijedu se vším vybavením, namasíruji jej, vše sbalím a odjíždím. Klient si může masáž maximálně užít v pohodlí svého zázemí, nemusí po mě nic uklízet a po masáži může plynule přejít k další relaxaci a regeneraci, což účinek masáže prodlouží, zintenzivní. Klient nemusí nikam cestovat o nic se starat. Mohu poskytnout a poskytuji rovněž asistenci při cvičení nebo dalších činnostech, kdy má klient nějaké potíže s pohybem a hrozilo by, že upadne, zraní se a podobně.

Bližší informace můžete získat i zde : www.mobilni-masaze-prostejov.eu

(ber)

Poslat nový komentář