Zdenička míří do Luhačovic. Letos bude za zdravím cestovat

Zdenička míří do Luhačovic. Letos bude za zdravím cestovat
Foto FB Zdeňka Kotyzová

I letošní rok je u Zdeničky Kotyzové ve znamení léčby. Dnes odjela i s maminkou Zdenkou do Luhačovic, čekají je i Piešťany.

"Dnes odjíždíme do Luhačovic, kde se na měsíc usadíme v lázeňském hotelu Miramare. Zdenička zde absolvuje rehabilitace, které jí v minulosti velmi pomohly," svěřila se Zdena starší.

V květnu pak obě čeká cesta do slovenských Piešťan, kde absolvuje Zdenička čtrnáctidenní léčbu ve specializovaném rehabilitačním centru ADELI Medical Center, kde se mimo jiné specializují na neurologické poruchy pohybu. Léčba zde je velice účinná, ale také drahá, měsíc pobytu zde přijde na 200 tisíc korun. "Takovou částku jsem dohromady i s pomocí nadací nedala," posteskla si Zdena Kotyzová starší, která již několik měsíců kontaktuje nejrůznější instituce a nadace se žádostí o příspěvek. S největší pravděpodobností pojede Zdenička i do lázní Jeseník, kde se specializují na duševní poruchy. "Zdenička denně konzumuje dvě desítky prášků, osm z nich je na psychiku. Jen tak ji dokážeme udržet v komunikativním stavu, jinak by stále ležela," dodala maminka. První letošní zájezd absolvovaly obě Zdeny do Kostelan u Kroměříže. Ve zdejším jezdeckém areálu se Zdena mladší opět posadila do sedla koně a užila se hipoterapii, která jí velmi pomáhá při uvolňování svalstva. I na koňský hřbet se letos ještě několikrát vrátí.  Pokud chcete nějakou korunou přispět Zdeničce i vy, můžete tak učinit na účet 107-5771500217/ 0100, založený Okrašlovacím spolkem města Prostějova. Je veden u Komerční banky a.s. , je transparentní a tudíž veřejně přístupný. Děkujeme. (ber)

Poslat nový komentář